Mainos

Tarkkaile näitä oireita! 24-vuotiaana sairastunut nainen kertoo, mistä kohdunkaulan syövän tunnistaa

Nainen jakaa tarinansa, jotta tietoisuus kohdunkaulan syövästä lisääntyisi.

Heather Keating kertoo saamastaan diagnoosista ja kohdunkaulan syövän ensioireista. Hän rohkaisee muita naisia käymään säännöllisesti Papa-kokeissa testauttamassa itsensä.

Keating kirjoittaa Facebook-päivityksessään, että hänelle todettiin ensimmäisen asteen kohdunkaulan syöpä 24-vuotiaana.

Jos päivitys ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Minulla alkoi tulla vuotoa kuukautisten välissä ja seksin jälkeen. Menin käymään yleislääkärillä, ja hän käski tulla takaisin testejä varten, kun täytän 25 vuotta. Ajattelin, että se on ihan hyvä. En ikinä voinut edes kuvitella, että minulla olisi syöpä.

– Kolme kuukautta myöhemmin vuodot pahenivat, ja minusta tuli aneeminen. Menin takaisin lääkärille, ja hän ohjasi minut eteenpäin gynekologille.

Naiselle kerrottiin, että hänellä on syöpä. Hänelle tehtiin myös magneettikuvaukset, jotta selviäisi, onko syöpä levinnyt. Onneksi se ei ollut, ja Keatingiltä leikattiin ainoastaan kohdunkaula. Leikkaus onnistui, ja nyt nainen on parantunut syövästä.

– Jos olet yli 25-vuotias, käy testeissä. Ne ovat niin tärkeitä. Toivon, että minulla olisi ollut mahdollisuus huomata solumuutokset, ennen kuin ne muuttuivat syöväksi, nainen kirjoittaa.

Keatingin mukaan kohdunkaulan syövän oireita ovat muun muassa epänormaali vuoto kuukautisten välissä, seksin jälkeen tai vaihdevuosien jälkeen, runsaat tai pitkät kuukautiset, pahanhajuinen vuoto ja kivut lantiossa tai yhdynnän aikana.

Video: Tarkkaile myös luomiasi!

3:49

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.