Tarkkaile näitä kilometrejä ja toivo Iivolta majesteettista hiihtoa – Niskanen: "Se on ratkaisevin kohta"

Iivo Niskanen seuraa median kirjoittelua MM-kisojen aikana:"Hyvää viihdettä" 5:42
Videolla Iivo Niskasen haastattelu 15 kilometrin kilpailun alla.

Iivo Niskanen tietää kisan ratkaisupaikat, kun hän puolustaa 15 kilometrin perinteisen hiihtotavan maailmanmestaruuttaan Seefeldin MM-kilpailuissa keskiviikkona. 

Niskanen, 27, pyrkii jatkamaan arvokisavoittojen putkeaan. Alla on 15 kilometrin MM-kulta Lahdesta 2017 ja 50 kilometrin olympiavoitto Koreasta viime keväältä. 

Kilpailu käydään yhdistemäkisasta tutuilla laduilla. Nyt molemmat 7,5 kilometrin lenkeistä kierretään kertaalleen.

MTV Urheilun toimittaja Jani Uotila tiedusteli Niskaselta tiistaina sitä kisan kohtaa, jossa hiihdon tulisi näyttää hyvältä, jotta maailmanmestaruusjuna olisi toivotussa vauhdissa. 

– Varmasti siitä, kun on 7,5 kilometriä hiihdetty ja vedetään pitkä kuormituspätkä suunnilleen kymmeneen kilometriin asti. Jos se sektori on mennyt hyvin, ja siinä ei vielä täysin ole kyyryssä ja hiihtoasento on ryhdikäs, niin sitten tietää, että loppukin tulee. Se on ratkaisevin kohta, Niskanen kommentoi. 

Niskasen huomauttaa kuitenkin myös kisan loppupätkän haasteista. Katso haastattelu kokonaisuudessaan pääkuvan videolta, jolla Niskanen kertoo myös norjalaisten mediapelistä ja omasta suhteestaan mediaan. 

Lue myös:

    Uusimmat