Tarkkaavaisuushäiriöstä kärsivä Sampo Kaulanen: "Olen aina pitänyt itseäni keskimääräistä tyhmempänä"

Sampo Kaulanen lahjoittaa 30 000 euroa hyväntekeväisyyteen 1:12

Kyläkauppias Sampo Kaulanen voitti Selviytyjät Suomi -ohjelman ja sai palkinnoksi 30 000 euroa. Kaulanen kommentoi palkintoa ja sen taustoja MTV:lle.

Lapin kyläkauppiaana tunnettu Sampo Kaulanen voitti Selviytyjät Suomi -ohjelman. Kaulanen kertoi Facebookissa lahjoittavansa voittorahat eli 30 000 euroa hyväntekeväisyyteen.

 – Aion sen lahjoittaa Hope ry:lle, koska siellä on hyvin paljon sellaisia ihmisiä, joilla on paljon haaveita ja tarpeita pienille asioille ja siinä voi auttaa pieni lahjoitus, mies kertoo videolla.


Kaulanen kirjoittaa samassa päivityksessä kärsineensä vilkkaasta mielestä, joka vei hänet ongelmiin. Kyläkauppias kertoo MTV:n haastattelussa ihmetelleensä aina sitä, ettei hän ole pärjännyt koulussa.

– On ollut sellainen tarkkaavaisuushäiriö, jota ei ole ikinä tutkittu missään vaiheessa. Olen aina pitänyt itseäni keskimääräistä tyhmempänä ja tietenkin se on purkautunut niin, että olen häirinnyt muita luokassa ja kiusannut. Energia on purkautunut vääriin hommiin, Kaulanen sanoo.

– Unelmani ovat olleet myös erilaisia mitä on odotettu. Se on ollut haastavaa. Sitä toivoo, että tällaiset erityisihmiset saisivat enemmän yksilöllistä konsultaatiota kouluissa, vaikka tiedän, että resurssit ovat tiukassa.

Hope ry on yhdistys, joka tukee lasten toimintaa muun muassa keräämällä tavara- ja vaatelahjoituksia, tukemalla lasten harrastuksia sekä järjestämällä lapsille vapaa-ajan elämyksiä.

Katso artikkelin alussa video, jossa Sampo Kaulanen kertoo voittorahojen käytöstä.

Lue myös:

    Uusimmat