Mainos

Clinton ja Cruz supertiistain tärkeimpään voittoon Texasissa

Demokraattien Hillary Clinton ja republikaanien Ted Cruz voittavat supertiistain esivaalin tärkeässä Texasin osavaltiossa, selviää amerikkalaismedian ennusteista.

Texas on supertiistain tärkein osavaltio puoluekokousedustajien määrän perusteella. Siellä republikaaneilla on tarjolla 155 puoluekokousedustajaa ja demokraateilla 222.

Ehdokkaat voittavat esivaaleissa taakseen puoluekokousedustajia, jotka äänestävät puolueensa lopullisesta presidenttiehdokkaasta puoluekokouksissa heinäkuussa.
Supertiistaina demokraateilla on jaossa noin viidennes kaikista puoluekokousedustajista, republikaaneilla noin neljännes.

Supertiistain suurvoitto menee kuitenkin Clintonille ja Donald Trumpille, jotka keräävät eniten ääniä useista osavaltioista.

Kaikkiaan supertiistaina republikaanit ja demokraatit äänestävät 12 osavaltiossa siitä, kenet haluavat puolueissa ehdolle presidentinvaaleissa.

Molemmat puolueet äänestävät Georgiassa, Virginiassa, Vermontissa, Massachusettsissa, Tennesseessä, Alabamassa, Arkansasissa, Texasissa, Oklahomassa ja Minnesotassa. Lisäksi demokraatit äänestävät myös Coloradossa ja republikaanit Alaskassa.

1:43

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.