Tarkastusvaliokunnan puheenjohtaja haluaa VTV:n Tytti Yli-Viikarin astuvan pikaisesti julkisuuteen: "Hän voisi avata matkapisteiden käyttöä"

7:55
MTV Uutiset Live kysyi eduskunnan tarkastusvaliokunnan puheenjohtajalta, pitäisikö VTV:n pääjohtajan erota.

Eduskunnan tarkastusvaliokunnan puheenjohtaja Outi Alanko-Kahiluoto (vihr.) toivoo, että Valtiontalouden tarkastusviraston pääjohtaja Tytti Yli-Viikari tekisi nyt kaikkensa luottamuksen vahvistamiseksi.

Kiistely Valtiotalouden tarkastusviraston ympärillä kiihtyy. Perjantaina sekä Ilta-Sanomat että Iltalehti kertoivat, että viraston varsinainen toiminta eli muiden virastojen rahankäytön valvonta olisi vähentynyt pääjohtaja Tytti Yli-Viikarin kaudella selvästi.

Iltalehden mukaan viraston tarkastusraportteja on jopa sensuroitu. MTV Uutiset Liven haastatteleman eduskunnan tarkastusvaliokunnan puheenjohtajan Outi Alanko-Kahiluodon (vihr.) mielestä sensuuriepäilyt on otettava vakavasti.

– Jos näin on, se on tietenkin erittäin vakavaa eikä näin missään tapauksessa saa olla, koska VTV on riippumaton virasto ja myös sen tarkastustoiminnan tulee olla riippumatonta. Minkäänlaista ennakko- tai jälkisensuuria ei voi olla.

Iltalehden mukaan tarkastustoimintaa olisi lisäksi muokattu systemaattisesti tarkastuskohteille mieluisammaksi. 

STT:n tavoittama tarkastusviraston johtaja Mikko Koiranen sanoo, että muokkaamisessa kyse on ollut lähinnä siitä, miten asioita on haluttu ilmaista.

Vaatimus mahdollisimman pian julkisuuteen tulosta

Tarkastusvaliokunnan puheenjohtajan Outi Alanko-Kahiluodon mielestä pääjohtaja Tytti Yli-Viikari voisi astua nyt julkisuuteen ja tarkentaa esimerkiksi, kuinka hän on matkustanut veronmaksajien laskuun.

– Toivoisin, että pääjohtaja tekisi kaikkensa luottamuksen vahvistamiseksi. Jos on sellaisia kysymyksiä, joihin hän ei ole julkisuudessa vastannut, mutta voisi vastata, niin toivoisin, että hän mahdollisimman pian avaisi esimerkiksi matkapisteiden käyttöä.

– Olisi suotavaa, että hän avaisi henkilökohtaiset bonustilinsä.

Eduskunnan kansliatoimikunta miettii parhaillaan Yli-Viikarin pidättämistä virastaan.

Lisäksi tarkastusvirasto ja sen johto ovat keskusrikospoliisin ja eduskunnan tarkastusvaliokunnan syynissä.

Katso videolta, pitäisikö tarkastusvaliokunnan puheenjohtajan mielestä Yli-Viikarin erota tehtävästään!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja