VTV:n päällikkö tylyttää viraston rahankäyttöä: "Yli-Viikari matkustanut selvästi liikaa, ravintoloissa syöty liian usein" – vaatii pikaista pääjohtajan valintaa

8:16
Katso yllä oleva video: Eduskunnan tarkastusvaliokunnan jäsen Pauli Kiuru kertoo, miten VTV:n Tytti Yli-Viikarin tapaus etenee!

Valtiontalouden tarkastusviraston VTV:n tuloksellisuustarkastuspäällikkö Lassi Perkisen mielestä virastolle pitää valita uusi pääjohtaja pian, mikäli nykyinen pääjohtaja Tytti Yli-Viikari pidätetään virastaan poliisin esitutkinnan ajaksi.

Perkinen kommentoi Twitterissä, ettei Yli-Viikarin sijaisella ole eduskunnan mandaattia toimia riippumattomasti tarkastustyössä tai tehdä strategisia muutoksia.

– Jos virastoon halutaan uudistuksia, tarvitaan eduskunnan valitsema pääjohtaja, Perkinen muun muassa toteaa pitkässä tviittiketjussa.

MTV:n Uutisaamussa tänään vieraillut eduskunnan tarkastusvaliokunnan jäsen Pauli Kiuru (kok.) totesi, että Yli-Viikarin kohtalo on saatava ratkaistuksi nopeasti.

"Varainkäytön kulttuuri muuttunut viimeisinä vuosina paljon"

Lassi Perkinen ottaa tviittiketjussaan itse myös kantaa Yli-Viikarista ja VTV:sta julkisuudessa olleisiin asioihin.

Perkinen toteaa, että pääjohtaja Yli-Viikari "on selvästi" matkustanut liikaa, ja hänen matkustusmääränsä sekä -kulunsa ovat suuria verrattuna muihin virastoihin.

Perkinen myös katsoo, että VTV:ssä on määrätty rahaa kansainvälisiin matkoihin liian heppoisin perustein.

– Ravintoloissa on syöty liian usein. Kalliisiin koulutuksiin on osallistuttu. Konsultteja on käytetty. Varainkäytön kulttuuri on muuttunut viimeisinä vuosina paljon, Perkinen luettelee tviitissä.

Perkinen toteaa, että uuden pääjohtajan valinnan lisäksi VTV:ssä pitäisi tiukentaa kulukuria ja parannettava kustannustietoisuutta. Lisäksi hän katsoo muun muassa, että VTV:n ja tarkastusvaliokunnan suhde pitäisi määrittää uudelleen.

– Skandaali näytti, että suhde on saattanut olla liiankin hyvä. On luotettu ja uskottu, kun olisi voitu kysyä ilkeitäkin kysymyksiä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja