Tarja Turunen ammentaa sanoituksia menneisyyden perhetragedioista: "Kirjoittaminen oli tuskainen prosessi"

Korkealta ja kovaa - Tarja Turunen 8:48
Tarja Turunen vieraili Huomenta Suomessa.

Tarja Turunen lomailee perheineen Suomessa elokuussa.

Laulaja Tarja Turusen kesä kuluu monen muun artistin tavoin festivaaleja kiertäen. Samalla hän markkinoi uutta albumiaan, joka julkaistaan elokuussa.

Suomessa vieraileva Turusen kertoo MTV Uutisten haastattelussa, että uusi In the Raw -albumi on hänen uransa henkilökohtaisin. Hän juhli 40-vuotissyntymäpäiväänsä pari vuotta sitten, ja kertoo vuosien tuoneen uusia näkökulmia elämään.

– Sitä ehkä näkee elämän kaaren eri tavalla ja ymmärtää omaa itseään ja elämäänsä paremmin nelikymppisten jälkeen. On ollut enemmän läsnä sellaiset kysymykset, että olenko onnellinen ja hyvässä paikassa elämässä.

Uuden albumin sanoitukset ovat kummunneet vaikeistakin tunteista.

– Meillä on ollut perhetragedioita ja olen menettänyt äitinikin. Oli aika puhdistautua näistä asioista taiteen ja musiikin avulla. Sanoitusten kirjoittaminen oli tuskainen, mutta hyvin terapeuttinen prosessi, Turunen kertoo.

Turunen perheineen on asunut jo vuosia ulkomailla. Koti oli pitkään Argentiinan Buenos Airesissa, kunnes Turunen, puoliso Marcelo Cabuli ja Naomi-tytär muuttivat pari vuotta sitten Espanjaan.

Turusen mukaan perhe nauttii uudesta, rauhallisemmasta arjesta.

– Arki on rauhallisempaa, ihanampaa ja rennompaa kuin miljoonakaupungissa Buenos Airesissa oli. Helpotuksen huokaisu huokuu meistä koko perheenä. Ollaan löydetty ihana rauhan tyyssija sieltä.

Suomeen Turunen palaa taas elokuussa. Edessä on kahden viikon loma perheen kanssa. Turunen iloitsee, että Naomi pääsee vihdoin näkemään Suomen kesän.

– Meillä on hirveä ikävä ystäviä ja perhettä. Naomille Suomi on aina ollut rakkauden maa.

Lue myös:

    Uusimmat