Tarja Filatovista eduskunnan ensimmäinen varapuhemies Antti Rinteen tilalle

Kaikki kansanedustajat voivat halutessaan kokoontua eduskunnan täysistuntoon – kuinka suuri vaara se on? 3:46
Video: Kaikki kansanedustajat voivat halutessaan kokoontua eduskunnan täysi istuntoon – kuinka suuri vaara se on?

Eduskunta on valinnut kansanedustaja Tarja Filatovin (sd.) ensimmäiseksi varapuhemieheksi Antti Rinteen (sd.) tilalle. Rinne valittiin keskiviikkona perustuslakivaliokunnan puheenjohtajaksi.

Rinne korvaa perustuslakivaliokunnan puheenjohtajana toimineen Johanna Ojala-Niemelän (sd.), joka jäi maanantaina sairauslomalle, sillä hänellä on todettu hyvälaatuinen aivokasvain.

Ojala-Niemelä kertoi viime viikolla Me Naiset -lehdelle antamassaan haastattelussa menevänsä leikkaukseen Oulun yliopistolliseen sairaalaan. Hän toivoo pääsevänsä palaamaan töihin vielä talven aikana.

Tarkoituksena on, että sairausloman jälkeen Ojala-Niemelä palaa perustuslakivaliokunnan johtoon ja Rinne ja Filatov aiempiin tehtäviinsä.

SDP:n puoluejohto kaavaili varapuhemiehen paikalle alun perin eduskuntaryhmän puheenjohtajaa Antti Lindtmania, mutta tämä kieltäytyi tehtävästä.

Pitkäaikainen työministeri

Hämeen vaalipiiristä tuleva Filatov on istunut eduskunnassa vuodesta 1995 lähtien. Hän toimi työministerinä Paavo Lipposen (sd.), Anneli Jäätteenmäen (kesk.) ja Matti Vanhasen (kesk.) hallituksissa vuosina 2000–07.

Filatov on aiemmin toiminut eduskunnan toisena varapuhemiehenä vuosina 2010–11. Hän on toiminut myös muun muassa SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtajana vuosina 2007–10.

Lue myös:

    Uusimmat