Tappeluita, päihtyneitä, rattijuoppoja – suuret juhannusfestarit poikivat paljon poliisitehtäviä: "Kun väkeä on paljon, niin kaikenlaista aina tapahtuu"

Poliisilla takana vilkas juhannus – nämä asiat ovat työllistäneet virkavaltaa eniten 3:41
Poliisilla on takana vilkas juhannus.

Muun muassa Himoksella, Raumanmerellä, Tahkolla ja Kalajoella järjestetyt juhannuksen musiikkifestivaalit ovat työllistäneet poliisia.

Lounais-Suomen poliisi kertoo, että Raumanmeren juhannus -tapahtumasta tuli paljon hälytystehtäviä, mutta vakavia rikoksia ei sunnuntaiaamuun mennessä ollut tapahtunut.

Poliisi teki tapahtumassa yli kymmenen kiinniottoa. Rikosilmoituksia kirjattiin muun muassa rattijuopumuksista, muista liikennerikoksista ja henkeen ja terveyteen kohdistuvista rikoksista.

Raumanmeren juhannuksella oli tapahtumanjärjestäjän mukaan 22 000 kävijää.

Ylikonstaapeli Jari Peltomäki Sisä-Suomen poliisista sanoo, että juhannus sujui myös Keski-Suomessa Himoksella perinteisin menoin. Paikalta tehtiin ilmoituksia tappeluista, päihtyneistä ja rattijuopumuksista.

– Kun väkeä on paljon, niin kaikenlaista aina tapahtuu, Peltomäki toteaa.

Itä-Suomessa Tahkolla poliisilla oli 26 tehtävää, joista suurin osa koski niin ikään päihtyneitä tai häiriökäyttäytymistä.

– Poliisilla oli oma tilanneorganisaatio Tahkoa varten laadittu. Kyllä se tarpeelliseksi osoittautui, sanoo komisario Arto Vänninen Itä-Suomen poliisin tilannekeskuksesta.

Tahko Juhannus -tapahtumassa oli viikonlopun aikana 14 000 kävijää.

Sade hääti juhlakansan Kalajoelta

Myös Kalajoella hiekkasärkillä järjestettiin juhannustapahtuma, jossa juhlat sujuivat edellisvuosia rauhallisemmin. Jokilaaksojen poliisista kerrotaan, että moni lähti jo lauantaina kotia kohti sateisen sään takia.

Poliisilla oli koko Kalajoen kaupungin alueella juhannuksen aikana satakunta tehtävää.

Lue myös:

    Uusimmat