Tapparalla oli rohkeutta uusiutua – "Saimme hyviä täydennyksiä"

Tappara loi nahkansa KalPaa vastaan pelatussa finaalisarjassa uudelleen. Finaalien alussa takellellut viime kauden mestari uusi tittelinsä lopulta vakuuttavasti.

Tappara uusiutui myös runkosarjassa merkittävästi. Seura hankki miehistöönsä viime vuoden loppupuolella nuorten maailmanmestarihyökkääjän Sebastian Revon ja ennen siirtokauden takarajaa kanadalaispuolustaja Blake Parlettin ja viime kauden tehohyökkääjänsä Kristian Kuuselan KHL:stä.

Parlettin Tappara värväsi KHL:n kroatialaisesta kriisiseurasta Medvescak Zagrebista.

– Katsoimme Parlettin pelejä tarkkaan Spengler-cupissa (perinteinen jouluturnaus Sveitsissä) ja KHL:ssä. Vähän arvuuttelimme, sopiiko hänen tyylinsä Liigaan. Arvelimme, että kyllä hän oppii, Tapparan päävalmentaja Jussi Tapola naureskeli.

Finaaleissa Parlett palkitsi luottamuksesta kauniisti. Hän teki edellisessä vieraspelissä KalPaa vastaan tärkeän 2–0-johtomaalin ja osui ratkaisupelissä kahdesti.

– Saimme hyviä täydennyksiä kauden aikana, Tapola korosti.

Hän lisäsi, että onnistuneet pelaajavärväykset on mahdollistanut sujuva yhteistyö toimitusjohtaja Mikko Leinosen kanssa.

Toimenkuva vaihtuu

Toisen Suomen mestaruutensa peräkkäin päävalmentajana voittanut Tapola ei lähtenyt vertailemaan viime ja tätä kautta keskenään.

Jotain uutta tähän kauteen valmistautumisessa oli. Tappara lähti Liigaan edellisen kauden mestarina, ei finaalisarjan kolmesti peräkkäin hävinneenä ryhmänä.

– Pelaajat ovat sanoneet, että tähän kauteen oli mukavampi valmistautua, kun alla ei ollut hopeapettymystä.

Tapola jatkaa Tapparassa kolmen vuoden sopimuksella, mutta toimenkuva vaihtuu edustusjoukkueen päävalmentajasta seuran urheilu- ja kehityspäälliköksi. Päävalmentajaksi tulee Tapparan vanha tuttu, Jukka Rautakorpi.

– Työskentelen junioriorganisaation kanssa, ja osallistun pelaajahankintoihin. Hyvillä mielillä vaihdan uuteen tehtävään, Tapola vakuutteli. 

Lue myös:

    Uusimmat