Tappara teki ratkaisunsa lomakorvauskiistassa – "Ei ole ennakkotapauksen ominaisuudessa merkitystä"

Tapparan taustayhtiö Tamhockey ei aio valittaa Pirkanmaan käräjäoikeuden päätöksestä, jolla se määrättiin maksamaan takautuvasti lomakorvauksia jääkiekkoilija Sebastian Revolle.

Ratkaisusta kertoo SM-liigan toimitusjohtaja Riku Kallioniemi. SM-liiga on ollut vahvasti mukana Tapparan ja Revon oikeusprosessissa, sillä oikeus päätöksellään otti kantaa SM-liigan ja Pelaajayhdistyksen neuvotteleman sopimuksen tulkintaan. Kaikki SM-liigan seurat käyttävät samaa sopimuspohjaa pelaajasopimuksissaan.


– Tässä tilanteessa päätimme, että emme valita asiassa, Kallioniemi sanoo MTV Urheilulle.

– Oikeuden päätöksessä oli joitain meidän mielestämme virheellisiä johtopäätöksiä, mutta isolta osin oikeus päätyi meidän kannallemme. Sillä tapauksella ei ole ennakkotapauksen ominaisuudessa merkitystä.

Sebastian Revon agentti Tomi Haula ei halunnut vielä ottaa kantaa siihen, tyytyykö pelaaja käräjäoikeuden ratkaisuun.

Repo ilmoitti Tapparan tapaan tyytymättömyytensä käräjäoikeuden ratkaisuun seitsemän päivän kuluessa. Näin molemmilla osapuolilla on mahdollisuus jättää hovioikeuteen valituksensa päätöksestä 30 päivän kuluessa 28. helmikuuta annetusta päätöksestä.

Pienen takaportin Kallioniemikin jätti vielä avoimeksi.

– Jos käy niin, että toinen osapuoli valittaa, harkitsemme uudelleen.

Kiistassa oli kyse lomakorvauksista, joita Repo vaati Tapparalta kausilta 2016–2017 ja 2017–2018, joilla hän edusti seuraa. Molemmilla kausilla kesken kauden seuran kanssa sopimuksen tehnyt Repo ei kummankaan sopimuskautensa aikana ehtinyt pitää lakisääteistä kesälomaansa, joten hän vaati seuralta rahallista korvausta loma-ajalta.

Ensimmäisen kauden osalta käräjäoikeus katsoi Revon loman kuitenkin pidetyksi SM-liigan ja Pelaajayhdistyksen sopimuksissaan sopiman kauden jälkeisen harjoitteluvapaan aikana. Toisen kauden osalta oikeus asettui Revon kannalle. Se kuitenkin tulkitsi loman määräytymistä Liigan ja Pelaajayhdistyksen sopimuksen sijaan vuosilomalain mukaisesti, mikä pienensi maksettavaksi määrättyjä korvauksia Revon vaatimista.

Tapparan vastakanteen Revon vuoden 2017 touko–kesäkuun palkkojen palauttamiseksi oikeus hylkäsi.

Kaikkiaan Tapparan maksettavaksi tuli yli 2 900 euroa lomakorvauksia ja yli 1700 euroa odotusajan palkkoja viivästyskorkoineen.

Koska oikeus hyväksyi osan Revon vaatimuksista ja hylkäsi Tapparan vaatimukset, se katsoi kohtuulliseksi, että Tappara maksaa myös puolet Revon oikeudenkäyntikuluista, lähes 45 000 euroa.

Lue myös:

    Uusimmat