Tappara-hyökkääjää syytetään raiskauksesta – jää sivuun joukkueen toiminnasta

Tappara-hyökkääjää syytetään raiskauksesta – tämä tapauksesta tiedetään nyt 4:09
Tappara-hyökkääjää syytetään raiskauksesta – tämä tapauksesta tiedetään nyt

Tapparan SM-liiga-joukkue kertoo, että sen hyökkääjää Topi Rönniä epäillään raiskauksesta. Rönni jää pois Tapparan toiminnasta toistaiseksi.

Epäilty rikos tapahtui kesällä 2021 Helsingissä. SM-liiga-kiekkoilijan raiskaussyytteestä uutisoitiin torstaina monessa mediassa, myös MTV Uutisissa

Syyte on tullut vireille Helsingin käräjäoikeudessa, mutta asialle ei ole vielä määritetty käsittelypäivää.

Olen saanut tänään haltuuni asiaan liittyvän haastehakemuksen. Viimeiset reilut kaksi vuotta ovat olleet raskaita odottaessa asian etenemistä. Luotan siihen, että asiaan liittyvä tapahtumien kulku tulee selvitetyksi oikeudenkäynnin yhteydessä. Olen toistaiseksi poissa joukkueen toiminnasta ja keskityn asian käsittelyyn, Rönni sanoo Tapparan tiedotteessa.

Tapparan taustayhtiön Tamhockey Oy:n toimitusjohtaja Mika Aro ei arvio pelaajan asemaa vielä tässä vaiheessa.

Suhtaudumme rikosepäilyyn vakavasti, mutta odotamme oikeuskäsittelyä ja arvioimme pelaajan asemaa sen jälkeen. Tässä on kyse myös työoikeudesta, Tamhockey Oy:n toimitusjohtaja Mika Aro sanoo.

Rönni on pelannut kuluvalla SM-liigakaudella Tapparan keskushyökkääjänä 12 ottelua tehopistein 1+1. Vuonna 2004 syntynyt kiekkoilija pelasi Tapparan junioriputkessa U16, U18 ja U20-ikäluokissa. Hän debytoi Liiga-tasolla kirvesrinnoissa kaudella 2021–22.

Rönni on pelannut myös Suomen nuorisomaajoukkueissa. Hän oli mukana alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa kaudella 2021–2022, kun Pikkuleijonat voitti MM-pronssia. 20-vuotiaiden MM-kisoissa Rönni oli mukana kaudella 2022–23. 

Rönni varattiin NHL:ään kesällä 2022. Hän on Calgary Flamesin toisen kierroksen 59:s varaus. 

Leipätekstiä päivitetty 19.10. klo 21:42: Lisätty tietoa Rönnin pelaajaurasta. 

Lue myös:

    Uusimmat