Tappara eteni ainoana suomalaisjoukkueena CHL:ssä jatkoon – yksi tappio-ottelu muutti joukkueen suunnan: "Nämä ovat kovia pelejä"

Rautakorpi: Meille nousujohteinen peli 2:00
Pääkuvan videolla Jukka Rautakorven koko haastattelu!

Tampereen Tappara päätti CHL:n alkulohkovaiheen tyylillä, kun se otti 7-3-murskavoiton norjalaisesta Frisk Askerista. Kirvesrintojen päävalmentaja Jukka Rautakorpi oli tyytyväinen joukkueensa noususuhdanteeseen.

Tappara oli maalin tappioasemassa ensimmäisen erän jälkeen, mutta nousi 4-2-johtoon toisessa erässä. Kolmannessa erässä Tappara löi lisää puita uuniin ja iski kolme maalia lisää.

Tapparasta maalinteossa onnistui seitsemän eri pelaajaa: Sami Moilanen, Anton Levtchi, Otto Rauhala, Valtteri Kemiläinen, Niko Ojamäki, Patrik Virta sekä Charles Bertrand.

– Meille aika tyypillinen nousujohteinen peli. Ensimmäisessä erässä vähän oli omat haasteensa, toisessa paransimme ja kolmas oli selkeästi paras. Viisikon jauhaminen parani ja parani ja ennen kaikkea puolustuksen jälkeinen hyökkäyspelaaminen: pystyimme syöttämään lyhyitä syöttöjä ja saimme samaan rytmiin kaikki viisi äijää, Rautakorpi analysoi ottelun kulkua.

Tappara sijoittui A-lohkossa toiseksi ja eteni näin ollen jatkoon. Tappara kärsi kahdessa ensimmäisessä lohko-ottelussaan tappiot, mutta voitti sen jälkeiset neljä ottelua putkeen.

Rautakorven mukaan toinen tappiollinen ottelu EHC Biel-Bienneä vastaan oli ratkaisevassa asemassa kurssin muutoksessa.

– Nämä ovat kovia pelejä. Kakkospeli Bielissä oli jo hyvä peli meiltä ja se antoi hyvän suunnan meille ja sen jälkeen pelasimme hyvin näitä pelejä.

Tappara on ainoa suomalaisjoukkue, joka eteni CHL:n alkulohkovaiheesta jatkoon.

 

Lue myös:

    Uusimmat