Mainos

Tappajaturvatyynyjen valmistaja narahti testimanipuloinnista

Turvatyynyvalmistaja Takatan testikäytännöissä on havaittu epämääräisyyksiä.

Japanilainen Takata on ollut jo pitkään tapetilla kuolemia aiheuttaneiden turvatyynyjensä vuoksi. Valmistajan turvatyynyjen on kerrottu aiheuttaneen jo 13 kuolemaa, joista pääosa on sattunut Yhdysvalloissa.

Takatan turvatyynyjen on raportoitu lauenneen ilman törmäystä sekä jättäneen laukeamatta oikeissa onnettomuuksissa. Ne saattavat myös laueta niin kovalla voimalla, että turvatyynyn mekanismin sekä ohjauspyörän kappaleita voi lentää päin matkustajia.

Nyt japanilainen autonvalmistaja Honda on havainnut epämääräisyyksiä turvatyynyvalmistajan testikäytännöissä. Hondan mukaan Takata on manipuloinut turvatyynyjen pumpputestejä. 

Reutersin mukaan autoja, joiden turvatyynyissä on viallinen pumppu, on yhteensä noin sata miljoonaa. Pumppu saattaa räjähtää korkeissa lämpötiloissa. Hondan mukaan automallit, joita ongelma koskettaa, on kutsuttu jo aiemmin korjattaviksi.

Hondan omassa tutkinnassa havaittiin, että Takata oli poistanut testituloksia parantaakseen turvatyynyjensä toimintavarmuuslukuja. Takata on pahoitellut asiaa.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.