Tapio Suominen laittoi korkin kiinni ja teki elämäntapamuutoksen – se näkyy jo: "Painoni on pudonnut seitsemän kiloa"

Tapio Suominen laittoi korkin kiinni ja teki elämäntapamuutoksen:"Painoni on pudonnut seitsemän kiloa" 5:48
Katso Tapio Suomisen haastattelu raittiudesta ja elämäntapamuutoksesta!

Tapio Suominen on ollut otsikoissa kohujen vuoksi, mutta nyt hän on kääntänyt elämässään uuden sivun.

Urheilutoimittaja Tapio Suominen on puhunut avoimesti mielenterveysongelmistaan ja alkoholiongelmastaan julkisuudessa. Nyt Suomisella on kääntynyt uusi sivu elämässä. Mies oli paikalla Urheilumuseon avajaisissa Helsingissä ja kertoi, että kaikilla osa-alueilla elämässä menee tällä hetkellä hyvin.

– Tällä hetkellä korkki on kiinni. Joku minulle sanoi fiksusti, että korkki kääntyy molempiin suuntiin. Aika pitkään minulla kesti ymmärtää se, mutta nyt olen oppinut oikean suunnan, Suominen kertoi MTV Uutisten haastattelussa.

Suominen päätti pari kuukautta sitten, että laittaa elämäntapansa remonttiin. Hän lopetti alkoholin juomisen, päätti liikkua enemmän, syödä terveellisesti ja katsoa myös, että lepää tarpeeksi.

– Painoni on pudonnut seitsemän kiloa. Vielä toinen samanmoinen, niin olen poikavuosien ottelupainossa. Se on minun tavoitteeni.

"Nyt ollaan vasta alkumatkalla"

Elämänmuutokseen ajoi moni syy, eikä hän kadu pätkääkään päätöstään.

– Ymmärsin koko ikäni liikkuneena ja sitä opiskelleenakin, että se on oikeastaan ainut keino, kun vuosiakin alkaa tulla, että pysyy vauhdissa mukana. Tai pysyy ylipäänsä mukana.

– Toki nyt ollaan vasta alkumatkalla, en tohdi vielä kauheasti rintaan ryhdistää. Tuntuu siltä, että oikea polku on löytynyt.

Suominen hymyilee kysyttäessä, onko rakkauselämästä uutisoitavaa.

– Sanotaanko näin, että ihmissuhde on tulilla. Silläkin rintamalla mukavia asioita.

Työskenteli urheilutoimittaja 30 vuotta

Suomisella on työelämässä uusi projekteja ja paluu selostuskoppiin, josta hän ei vielä puhua. Suominen toimi Ylen urheilutoimittajana vuosina 1988-2018.

– Olen kaivannut urheilutoimittajan työtä kaikissa muodoissa. Toki tiedän sen ja ymmärrän sekä hyväksyn, että en jokapäiväiseen työhön pysty. Minun pitää vähän valita ja edetä oman jaksamisen mukaan.

– 30 vuotta ehdin sitä tehdä, niin eihän se rakkaus siihen lajiin mihinkään katoa.

Suomisen pitkä ura Ylellä päättyi potkuihin vuonna 2018, kun hän pahoinpiteli vartijaa Ylen tiloissa.

– Se oli kova paikka, varmaan puolisen vuotta meni siinä toipuessa. Toki ymmärrän sen, ettei siinä tilanteessa ollut työnantajalla mitään muuta vaihtoehtoa. Siitä huolimatta aika syvä kuoppa, mutta olen päässyt ainakin sen kuopan reunalla. Nyt on katse eteenpäin, ei taakse.

Lue myös:

    Uusimmat