Tapio Pulkkanen lähellä uransa ensimmäistä jättipottia – hyvä ote lipesi lopussa

Tapio Pulkkasen ensimmäinen golfin European Tourin osakilpailun voitto valui käsistä lopun virheiden takia.

Pulkkanen pääsi lähtemään Tshekin kisassa kahden lyönnin etumatkalta päätöspäivään, mutta hän jäi lopulta jaetulle toiselle sijalle Yhdysvaltojen Sean Crockerin kanssa kokonaistuloksella -13.

Kilpailun voitti Yhdysvaltojen Johannes Veerman neljän päivän kokonaissaldolla -15.

Pulkkanen pelasi viimeisen päivän kentän pariin 72. Parhaan kierroksensa hän pelasi lauantaina (-6).

Ailahtelevaa peliä

Kierroksen keskivaiheilla Pulkkasen peliin tuli pientä epävarmuutta, ja hän löi bogeyn 8. ja 10. väylällä.

Birdiet sekä 15. että 16. väylällä nostivat hänet yksin johtoon. Lopulta jaetulle neljännelle tilalle sijoittunut Ruotsin Henrik Stenson jäi kyydistä lyötyään 16. väylällä avauksen veteen (tuplabogi).

Pulkkasen ote lipsahti toiseksi viimeisellä ja viimeisellä reiällä, kun heikot avaukset ajoivat hänet vaikeisiin paikkoihin. 17. reiän bogi sai seurakseen päätösreiän tuplabogin. Pulkkanen joutui droppaamaan pallon lyötyään lähestymisen karheikosta veteen.

31-vuotias kotkalainen on voittanut aiemmin yhden osakilpailun haastajakiertue Challenge Tourilla.