Sami Välimäki taipui voittotaistelussa – loppukierroksen töppäys maksoi kymmeniätuhansia euroja

Sami Välimäki jäi jaetulle neljännelle sijalle Euroopan-kiertueen kilpailussa Tshekissä.

Välimäki lähti päätöspäivään jaetulta kärkisijalta, mutta sateisissa olosuhteissa kisatusta sunnuntaipäivästä ei muodostunut suomalaiselle menestyksekästä.

Välimäen päätöskierroksen tulos oli -1, mutta se ei riittänyt siivittämään häntä kolmen parhaan joukkoon. Ratkaiseva töppäys nähtiin 17. väylällä, kun Välimäki teki tupla-bogeyn ja putosi kärkikolmikosta.

Lopulta Välimäki sijoittui jaetulle neljännelle sijalle tuloksella -17.

Kisan voiton nappasi Englannin Todd Clements, joka nousi upeasti voittoon selvittämällä päätöskierroksen tuloksella yhdeksän alle parin. Kokonaistulos oli lopulta -22.

Matt Wallace oli toinen (-21) ja Tanskan Nicolai Höjgaard kolmas (-18).

Välimäki kuittaa nelossijastaan noin 68 260 dollarin (noin 63 230 euron) palkintorahat. Tupla-bogey koitui Välimäelle kalliiksi myös kirjaimellisesti, sillä kolmossija olisi tuonut 125 000 tai 112 500 dollarin palkintopotin riippuen siitä, olisiko sija jaettu Höjgaardin kanssa vai ei.

– Se (viimeinen kierros) oli paska. Pelasin huonosti, eipä siinä muuta. Koko kierros meni huonosti. Avauslyönnit olivat ihan hyviä, mutta lähestymislyönnit jäivät liian kauaksi reiästä, Välimäki summasi suoritustaan STT:lle.

Muokattu klo 20.42: Juttuun lisätty Sami Välimäen STT:lle annetut kommentit.