Mainos

Putteri petti loistavasti lyöneen Mikko Korhosen

39:59
Videolla lauantai-illan Tulosruutu.

Ammattilaisgolffari Mikko Korhonen lähtee Britannian avoimen golfturnauksen päätöspäivään jaetulta 36. sijalta.

Lauantaina kolme bogia ja kolme birdieä tehnyt Korhonen pelasi Royal Portrushin kentän par-tulokseen 71 lyöntiä. Korhosen kokonaistulos kolmen kierroksen jälkeen on 212 lyöntiä, eli yksi alle parin.

Korhosen pelaaminen Pohjois-Irlannissa olisi mahdollistanut kovemmankin tuloksen tekemisen. Korhosen avauksista 78,6 prosenttia osui väylälle, ja viheriöosumia suomalainen nakutti 83 prosentin tarkkuudella. Puttaaminen ei kuitenkaan ollut toivotulla tasolla, mikä vesitti haaveet noususta tuloslistalla. Vertailun vuoksi vain lyönnin huonommin sujuneella avauskierroksella Korhonen osui väyliin 64-prosenttisesti ja viheriöihin 55-prosenttisesti.

- Lyöminen oli tänään läpi linjan tosi hyvää ja kaikilla mailoilla. Pystyin luomaan paljon birdie-paikkoja, mutta putit menivät tänään ohi. Se oli ajoittain aika turhauttavaa, Korhonen kertoi tiedotteessaan.

Korhonen onnistui tekemään birdien kolmannella ja seitsemännellä reiällä, mutta useista hyvistä lähestymislyönneistä päivän kolmas birdie syntyi vasta 15. reiällä.

Bogit Korhonen teki tuulisella ykkösreiällä, väyläbunkkerin pakottaman välilyönnin seurauksena yhdeksännellä reiällä sekä kompastuskiveksi muodostuneella 11. reiällä. Lauantaina Korhosen avaus pitkällä par-nelosella karkasi karheikkoon, eikä toinen lyönti tavoittanut viheriötä. Kentän vaikeimpiin kuuluvalla reiällä Korhonen teki torstaina tuplabogin ja perjantaina bogin.

Lowry takoi kenttäennätyksen

Tuulen laantuminen iltapäivällä antoi kilpailun kärkipelaajille mahdollisuuden kovien tulosten tekemiseen. Irlannin Shane Lowry vankisti johtoaan, ja takoi nykymuotoisen kentän uuden ennätystuloksen 63 lyöntiä (–8). Lowryn kokonaistulos on 197 (–16) on alhaisin koskaan 54 reiän jälkeen. Sunnuntain päätöskierrokselle Lowryn pariksi lähtee englantilainen Tommy Fleetwood (–12).

Kilpailun päätöspäivän kelistä tulee hieman aiempaa vaikeampi, mikäli ennusteet yltyvästä tuulesta ja sadekuuroista pitävät paikkansa.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja