Mainos

Tapetusta suurlähettiläästä löytyi yhdeksän luotia – Venäjä ja Turkki jatkoivat Syyria-neuvotteluja iskusta huolimatta

Venäjän ja Turkin presidentit ovat sopineet, että venäläisen suurlähettilään Andrei Karlovin murha Ankarassa ei häirise yhteistyötä kahden maan välillä.

– Jaamme saman näkemyksen Putinin kanssa siitä, että laajeneva yhteistyömme ei häiriinny tämän hyökkäyksen takia, Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan sanoi Istanbulissa sen jälkeen kun hän oli keskustellut puhelimessa Venäjän presidentin Vladimir Putinin kanssa.

Maiden ulko- ja puolustusministerit ovat tavanneet tänään Moskovassa ja keskustelujen keskiössä on ollut Syyrian sodan päättäminen. Mukana neuvotteluissa on myös Iran.

Venäjän puolustusministeri Sergei Shoigu kertoi venäläisten luonnostelleen "Moskovan julistuksen", jonka on tarkoitus olla tiekartta Syyrian sodan päättämiseen.

Venäjä toivoo, että Turkki ja Iran voisivat tukea suunnitelmaa. Venäjä ja Turkki ovat tukeneet Syyrian sodassa eri osapuolia, Venäjä keskushallintoa ja Turkki kapinallisia.

Suurlähettiläs täynnä luoteja

CNN Turk -televisioyhtiö kertoi saaneensa käsiinsä eilen tapetun suurlähettilään potilastietoja. Niiden mukaan yhdestätoista murhaajan ampumasta luodista yhdeksän osui suurlähettilääseen.

Turkki kertoi kunnioittavansa kuollutta suurlähettilästä nimeämällä Venäjän suurlähetystön edustalla olevan kadun hänen mukaansa.

Turkkilainen poliisi Mevlüt Mert Altintas ampui Venäjän Turkin-suurlähettilään maanantai-iltana valokuvanäyttelyssä Ankarassa. Ampuessaan Karlovin Altintas huusi "Allahu Akbar" ("Jumala on suurin") ja kehotti paikalla olijoita olemaan unohtamatta Syyriaa ja Aleppoa. Altintas kuoli yli viisitoista minuuttia jatkuneen ammuskelun jälkeen. Turkki pidätti tiistaina kuusi ihmistä epäiltyinä osallisuudesta murhaan. Pidätetyt ovat ampujan perheenjäseniä.

0:40

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.