Hyökkäys taidegalleriaan tallentui videolle: Venäjän suurlähettiläs ammuttiin kesken puheen

0:37

Venäjän Turkin-suurlähettilään Andrei Karlovin ampunut oli turkkilainen poliisi, kertoo Ankaran pormestari.

Turkkilainen Yeni Safak -lehti kertoo nettisivullaan, että mies toimi mellakkapoliisina Ankarassa.

Ennen hyökkäystä Turkissa on ollut päiväkausia mielenosoituksia, joissa on vastustettu Venäjän roolia Syyriassa. Silminnäkijän mukaan ampuja olisi huutanut "Aleppo, kosto".

1:42

Venäjän Turkissa työskennellyt suurlähettiläs Andrey Karlov on kuollut saamiinsa vammoihin, vahvistaa Venäjän ulkoministeriö. Ministeriön edustaja Maria Zakharova sanoi televisiohaastattelussa, että Karlov kuoli ja että Venäjä pitää välikohtausta terroritekona.

Asemies hyökkäsi näyttelyn avajaisiin Turkin pääkaupungissa. Karlov oli pitämässä puhetta taidegalleriassa, kun häntä ammuttiin.

Karlov vietiin sairaalaan. Myös useita muita haavoittui välikohtauksessa. NTV:n mukaan muita haavoittuneita olisi kolme.

Turkkilainen uutistoimisto Anadolu kertoo, että hyökkääjä on eliminoitu poliisioperaatiossa. Poliisiviranomainen käytti termiä, joka yleensä viittaa henkilön tappamiseen, mutta voi tarkoittaa myös hyökkääjän vangitsemista elävänä.

Yhdysvallat kiirehti tuomitsemaan hyökkäyksen. Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan on puhunut puhelimessa Venäjän presidentin Vladimir Putinin kanssa tapauksesta. Tarkoituksena oli vaihtaa informaatiota aiheesta.

Twitterissä leviää kuvia tapahtumasta. Kuvissa näkyy useita haavoittuneita.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja