Tapahtuma-ala ei saanut armoa avilta, joka kuitenkin lupaa arvioida rajoituksia uudelleen, kunhan hallituksen ohjauskirje saapuu perille – oopperaa katsotaan perjantaina laittomasti

Aluehallintovirastot selventävät: Lasten harrastustoimintaa ei ole kielletty 2:11
Katso uutisjuttu: Aluehallintovirastot joutuivat selventämään koronaohjeistustaan viime viikolla. Moni kaipaa konkretiaa.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto vakuuttaa arvioivansa yleisötilaisuuksien rajoittamista uudelleen mahdollisimman pian. Rajoitukset eivät silti ehdi muuttua vielä tällä viikolla ja tämä tekee esimerkiksi Kansallisoopperan perjantaina nähtävästä oopperasta laittoman.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto teki torstaina 12. elokuuta 2021 pääkaupunkiseutua koskevan päätöksen, joka velvoittaa laajasti erilaisten asiakastilojen, kuten kauppojen ja liikuntatilojen, ylläpitäjiä tekemään osallistujille ja asiakkaille mahdolliseksi lähikontaktien välttämisen.

Uusia päätöksiä ei saada tällä viikolla

Etelä-Suomen aluehallintovirasto vakuuttaa tiedotteessaan ryhtyvänsä punnitsemaan rajoituksia uudelleen – kun se saa sosiaali- ja terveysministeriöltä uuden ohjauskirjeen asiasta.

– Avi ryhtyy välittömästi arvioimaan ohjauksen vaikutuksia yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten järjestämistä rajoittavien päätöstensä sisältöön. Tällä viikolla mahdollisia uusia päätöksiä ei tulla tekemään.

– Arvioimme ohjauksen vaikutuksia päätöstemme suhteen välittömästi, kun saamme ohjauskirjeen. Vielä sitä ei ole meille tullut. Arviointi ja mahdollisten uusien päätösten laadinta täytyy tehdä huolellisesti ja asiassa kuullaan myös tartuntatautilain mukaisia asiantuntijatahoja, joten tällä viikolla emme pysty uusia päätöksiä kokoontumisrajoituksista tekemään, kertoo aluehallintoylilääkäri Laura Nikunen.

– Toimimme tietenkin asiassa mahdollisimman ripeästi.

Aluehallintoviraston määräämiä kokoontumisrajoituksia valvoo tartuntatautilain mukaan poliisi. Kunnan ympäristöterveydenhuolto antaa tapahtumanjärjestäjille ja toiminnanharjoittajille etukäteisohjausta ja suorittaa ennakollista valvontaa.

Lue myös:

    Uusimmat