Ministeriön ohjauskirje ei kääntänyt avin päätä – virasto pitää lasten harrastuksia koskevan määräyksen ennallaan

Aluehallintovirastot selventävät: Lasten harrastustoimintaa ei ole kielletty 2:11
Aluehallintovirastot selventävät: Lasten harrastustoimintaa ei ole kielletty

Etelä-Suomen aluehallintovirasto (avi) pitää viime viikkoisen tilojen käyttöä koskevan määräyksen voimassa Sosiaali- ja terveysministeriön ohjauskirjeestä huolimatta.

Kirjeen mukaan esimerkiksi tilojen käyttöä koskevissa rajoituspäätöksissä voidaan rajata lapset ja nuoret toimien ulkopuolelle, jos toimia ei ole välttämätöntä ulottaa kaikkiin ikäryhmiin.

Avin mukaan Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin johtama alueellinen koronakoordinaatioryhmä arvioi eilen, että tilojen käyttöä koskevan turvavälimääräyksen ulkopuolelle ei voida toistaiseksi rajata mitään ikäryhmää.

– Viime viikolla tekemämme päätös tulee siis perjantaina voimaan. Minkään ikäisten harrastustoimintaa ei ole kielletty, vaan määräyksellä halutaan varmistaa osallistujien terveysturvallisuus. Päätös velvoittaa nimenomaan tiloista vastaavaa toimijaa, jonka täytyy taata osallistujille tai asiakkaille mahdollisuus lähikontaktien välttämiseen, kertoo tiedotteessa aluehallintoylilääkäri Laura Nikunen Etelä-Suomen aluehallintovirastosta.

Käytännössä tiloissa saa olla sen verran väkeä, että osallistujat voivat halutessaan välttää lähikontaktin.

Lue myös:

    Uusimmat