Tapaaminen Citroen-pomon kanssa avasi Esapekka Lapin silmät: "Silloin ajattelin, että kaikki ei ole normaalisti"

13:02
Esapekka Lappi MTV Urheilun pitkässä haastattelussa: suomalainen rallitähti avautuu Citroen-ajastaan ja ennakoi tulevaa kautta M-Sportilla.

Esapekka Lapin turvatulta tuntunut tilanne Citroenin MM-rallitiimissä muuttui yhdessä hetkessä, kun ranskalaisyhtiö päätti vetäytyä sarjasta nopealla aikataululla. Suomalaiskuski kertoo kuulleensa huhuja jo pitkään, mutta uskoi niiden liittyvän aivan muuhun asiaan.

Citroen pamautti marraskuun lopussa todellisen uutispommin ilmoittamalla välittömästä lähdöstään rallin MM-sarjasta. Mestarikuski Sebastien Ogier oli jo aiemmin tehnyt selväksi tallille, ettei hän aio jatkaa valmistajan riveissä.

Esapekka Lappi kertoo kuulleensa lopullisesta päätöksestä vasta tunteja ennen tiedotteen julkaisemista.

– Olihan siinä niitä huhuja ollut ehkä kuukauden päivät, ja minä olen nyt oppinut tässä vuosien varrella, että huhut lähtevät yleensä jostain. Ja jostain kumman syystä ne myös monesti pitävät paikkansa, Lappi sanoo MTV Urheilun haastattelussa.

– Silti minulle ei oikein ikinä annettu sellaista signaalia, että se oikeasti tapahtuisi. Ajattelin sitä ehkä enemmän niin, että se liittyy Sebin lähtemiseen, koska sen minä tiesin, että hän haluaa lähteä. 

Lapin mukaan Ogier oli ilmoittanut, "ettei aja autolla enää metriäkään".

Rallin MM-sarjan oli määrä päättyä marraskuussa Australiassa, mutta vieläkin riehuvien metsäpalojen takia osakilpailu jäi kokonaan ajamatta. Siellä Lappi yritti vielä selvittää leijumaan jäänyttä epäilystä tallin aikeista.

– Pidin palaveria pomomme kanssa ja koetin kysellä kovasti, että mikä on homman nimi ja mitä tapahtuu, ja hän ei oikein vastannut mihinkään mitään. Silloin ajattelin, että no ei ole kaikki normaalisti. Silti vielä jotenkin ajattelin, että se liittyy Sebiin.

– Sitten kaksi tuntia ennen kuin lehdistötiedote tuli julki, tämä pomo soitti minulle ja kertoi, että tämä loppui nyt. Ei siinä hirveästi siimaa minulle annettu, että ehtisi jotain muita valmistavia juttua tulevaisuuden kannalta, Lappi taustoittaa.

Citroenin sanailu tuntuu edelleen epäammattimaiselta

Citroen perusteli lähtöään sillä, että Ogierin poistumisen jälkeen sillä ei ole tiimissään menestykseen vaadittavaa kuskia sarjan kärkikolmikosta. Lappi kritisoi sanamuotoilua jo tuoreeltaan. Samaa mieltä hän on edelleen.

– Minun mielestäni se oli aika epäammattimaista. En näe, että autotehdas voi laittaa yhden kuljettajan syyksi sen, että he lopettavat koko tuommoisen projektin.

– Ja sitten siinä syytettiin osittain minuakin – tavallaan – mutta sen minä ehkä ymmärrän, että lehdistötiedote oli myös huonosti käännetty ranskasta englanniksi.

– Tosi julmaa tietysti meitä kuskeja kohtaan, koska väitän, että ne isommat syyt ovat jotain ihan muuta kuin hänen lähtemisensä, Lappi arvelee.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja