Tapaamassa imettävää äitiä? Muista nämä 6 kullanarvoista sääntöä

0:50

Imettävä äiti toivoo vierailtaan ymmärrystä ja mukavia tekoja, ei tuomitsemista tai ohjeistusta. 

Videolla mies imettää vastasyntynyttä tytärtään, koska tytön äiti oli liian sairas imettääkseen.

Vaikka imetyksellä tiedetään olevan suuri merkitys niin lapsen terveyden kuin lapsi-äiti-suhteen kehittymisen kannalta, aiheuttaa rintaruokinta ajoittain paheksuntaa ja muita epämiellyttäviä tilanteita.

Ei siis ihme, että Breastfeeding in Northern Ireland -sivuston Facebook-päivitys on kerännyt runsaasti huomiota ja kiitosta. Lista on erityisen suotavaa luettavaa, jos lähipiirissä on imettäviä äitejä.

"Tuoreita uutisia – kun näet rintaruokittua vauvaa, näet todennäköisesti vilauksen rinnasta. Tässä vinkkejä, miten kohdata vilaus tissiä. Näet sen siksi, että maito tulee tissistä. Maito on lapsen ruokaa", päivitys alkaa.


Jos päivitys ei näy, voit avata sen tästä.

1. Puhu äidille kuin ennenkin.

2. Älä poistu huoneesta pyytämättä, äläkä pyydä äitiä poistumaan huoneesta.

3. Kerro äidille, että hän tekee mahtavaa työtä, josta olet ylpeä.

4. Jos äidillä on ongelmia imettäessä, anna hänelle tukea kasvotusten. Pullon ojentaminen ei ole rintaruokinnan tukemista.

5. Vie äidille ruokaa ja juotavaa – tai tee niitä itse.

6. Jos vauva itkee sylissäsi, anna hänet takaisin äidilleen. Älä yritä kävellä ympäriinsä vauvaa hyssytellen, vaikka se toimi oman lapsesi kohdalla. Tämä vauva kaipaa omaa äitiään.

Viimeisenä listassa muistutetaan, että imettävän äidin tapaaminen voi tarkoittaa paljaiden rintojen näkemistä. Paljaan rinnan ja vauvan välissä tarkkaavainen voi havaita hyvänolon hormonien välittymistä.

***

8:32

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja