Tanskassa nähtiin romahdus – ministeri Jari Leppä MTV:n Uutisextrassa: Tähän perustuu Suomen turkistarhojen hyvä koronatilanne

MTV Uutiset Live Logo LIVE
Katso Jari Lepän haastattelu MTV Uutiset Livestä!

Maa- ja metsätalousministeri Jari Lepän (kesk.) mukaan Suomen turkistarhoilla on toistaiseksi vältytty minkkien koronatartunnoilta.

Leppä sanoi MTV:n Uutisextrassa, että Suomessa koronaa torjutaan jatkuvalla testaamisella ja tiloille annetulla tarkalla ohjeistuksella.

– Meillä tuotanto on hajautettuna, eli yksikkökoko ei turkistarhoilla ole mitenkään mahdottoman suuri ja ne ovat erillään toisistaan, jolloin tautipaine on pienempi. Rakenne on ihan erilainen kuin vaikkapa Tanskassa ja sen vuoksi varmasti tautitilanne on hyvä, mutta tämä on vakava paikka ja tätä valvotaan erittäin tarkasti, sanoo Leppä MTV Uutisille.

Esimerkiksi Ruotsi päätti hiljattain kieltää turkistuotantoa ainakin täksi vuodeksi, ja Tanskassa lopetettiin miljoonia minkkejä koronatartuntojen vuoksi.

Koronavirus voi siirtyä ihmiseltä minkille ja minkiltä ihmiselle.

MTV:n Uutisextra MTV-palvelussa ja MTV3-kanavalla lauantaina kello 19.10.

Pohjanmaan turkistarhoilla aloitetaan minkkien koronakartoitus – tarhaaja hämillään tanskalaisten kollegojen kohtalosta: ”Hätäilläänkö nyt liikaa?” 4:22
Katso myös: Tästä on kyse: Tanskan minkkitarhojen kohtalo hämmensi marraskuussa Pohjanmaan turkistarhaajia.

Lue myös:

    Uusimmat