Maatalousministeri Jari Leppä MTV:n Uutisextrassa: Työttömyysturvan suojaosan korotus jatkumassa

Maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä (kesk.) kertoo MTV:n Uutisextrassa, että hallitus suunnittelee ottavansa kotimaisen kausityövoiman kannustimet käyttöön myös tänä vuonna.

Viime vuonna päätettiin esimerkiksi työttömyysturvan suojaosan korottamisesta 300 eurosta 500 euroon ja liikkumisavustuksen käyttömahdollisuuksien laajentamisesta.

Lepän mukaan toimet olivat toimivia ja suunnitelmissa on jatkaa niitä.

– Näitä valmistellaan tällä hetkellä, jotta kannusteet kotimaiselle työvoimalle ovat hyvät, sanoo Leppä MTV Uutisille.

Esimerkiksi työttömyysturvan suojaosan korotus 500 euroon ja liikkumisavustuksen käyttömahdollisuuksien laajentaminen ovat nykyisillä päätöksillä voimassa maaliskuun loppuun eli muutoksia on tarkoitus jatkaa tästä eteenpäin.

Lepän mukaan päätökset eivät koske jatkossakaan pelkästään maa- ja metsätalouden kausitöitä vaan kaikkia aloja.

Työttömyysturvan suojaosa tarkoittaa sitä, kuinka paljon voi ansaita kuukaudessa ilman, että se vaikuttaa työttömyysetuuden määrään.

Ulkomaisia kausityöntekijöitä tulossa jo maaliskuussa

Ulkomaisten kausityöntekijöiden osalta hallitus on linjaamassa tarkan koronaohjeistuksen ensi viikolla ja pian tämän jälkeen on tarkoitus päättää kotimaisen kausityövoiman kannustimista.

Ulkomaisten kausityöntekijöiden määrään ei näillä näkymin ole tulossa kiintiötä. Saapuvat työntekijät olisi testattava saapuessa sekä maa- ja metsätalousministeriön esityksen mukaan 72 tuntia myöhemmin, jolloin voisi vapautua karanteenista.

Liikkumisesta ja kuljetuksista on myös tulossa tarkat ohjeet.

Ensimmäisiä kausityöntekijöitä odotetaan Suomeen maaliskuussa.

MTV:n Uutisextra MTV-palvelussa ja MTV3-kanavalla lauantaina kello 19.10. 

Lue myös:

    Uusimmat