Tanskan prinssi Joachimin tilasta uutta tietoa – aivoveritulpan vuoksi sairaalan kiidätetty prinssi yhä tehohoidossa leikkauksen jälkeen

Tanskan prinssi Joachim kiidätettiin lauantaina sairaalaan aivoveritulpan vuoksi. Nyt hovi tiedottaa prinssin olevan tehohoidossa sairaalassa. 

Tanskan prinssi Joachim, 51, joutui lauantaina sairaalaan aivoveritulpan vuoksi. Prinssi leikattiin samana päivänä Ranskan Toulousessa sijaitsevassa sairaalassa. Hovi tiedoitti prinssin tilan kohentuneen tiistaina. 

– Viimeaikaisten sairaalahoito- ja tehohoitoyksiköllä hoidettujen päivien jälkeen lääkäreiden arvio on nyt, että prinssillä Joachimille ei ole syntynyt fyysisiä vahinkoja veritulpan seurauksena. Sairaalan lääketieteellisen ryhmän arvion mukaan uusiutumisen riski on hyvin pieni.

Prinssi Joachimin odotetaan siirtyvän piakkoin tehohoitoyksiköstä, mutta häntä hoidetaan yhä sairaalassa niin kauan kuin on tarve. Hovi vetoaa yhä kunnoittamaan perheen yksityisyyttä asiassa.

– Kuninkaallisen perheen toive on edelleen, että tiedotusvälineet vastaavat yksityisyyden kunnioittamiseen. Prinssi Joachim ja prinsessa Marie kiittävät tuesta ja monista lämpimistä tervehdyksistä, joita he ovat saaneet viime päivinä. Hänen majesteettinsa kuningatar kiittää lämpimästi kaikesta myötätunnosta, joka on osoitettu kuninkaalliselle perheelle, hovi tiedoitti Instagramissa

51-vuotias Joachim on asunut perheineen Pariisissa prinssin sotilasakatemiassa suorittaman johtajakoulutuksen vuoksi.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja