Tanskan poliisi vahvistaa: Useat räjähdykset aiheuttivat Nord Stream -putkien kaasuvuodot

Tanskalaistutkinta vahvistaa Nord Stream -vuotojen aiheutuneen voimakkaista räjähdyksistä 1:29
Tanskalaistutkinta vahvistaa Nord Stream -vuotojen aiheutuneen voimakkaista räjähdyksistä.

Tanskan poliisi tiedotti tänä aamuna, että Nord Stream 1 ja 2-putkissa olleet vuotokohdat ovat aiheutuneet räjähdyksistä kertoo tanskalainen Ekstrabladet.

Asiaan on saatu vahvistus Kööpenhaminan poliisin sekä Tanskan puolustusvoimien ja maan tiedustelupalvelu PET:in tekemissä tutkimuksissa.

– Tutkimukset ovat vahvistaneet, että Tanskan talousvyöhykkeellä olevat Nord Stream 1 ja 2 -putket ovat vaurioituneet laajasti, ja vahingot ovat aiheutuneet voimakkaista räjähdyksistä, lukee poliisin tiedotteessa.

Jo vuotojen alettua useiden maiden viranomaiset epäilivät, että kaasuputkissa on tapahtunut useita räjähdyksiä. Tutkinnassa tämä tieto on nyt vahvistettu.

Tiedotteessa kerrotaan, ettei tutkinnan valmistumisen aikaa voi vielä arvioida, mutta tutkinta jatkuu Kööpenhaminan poliisin ja PET:in ohjaamana.

– On vielä liian aikaista sanoa mitään siitä, millä viitekehyksellä kansainvälinen yhteistyö sujuu muun muassa Ruotsin ja Saksan kanssa, sillä se riippuu useista toimijoista, kuten siitä, mitkä viranomaiset asiaa käsittelevät eri maissa, poliisin lehdistötiedotteessa kerrotaan.


Lue myös:

    Uusimmat