Nord Stream 2 -kaasuputken vuoto laajeni yllättäen Ruotsin talousalueella: "Emme osaa sanoa, mitä tämä merkitsee"

Pienempi Ruotsin talousalueella Itämerellä oleva vuoto Nord Stream 2 -kaasuputkessa on laajentunut, kertoo Ruotsin rannikkovartiosto.

Vuotokohta oli tänään maanantaina noin 30 metrin suuruinen merenpinnalta mitattuna. Suurempi, Nord Stream 1 -putkessa oleva vuoto taas oli pienentynyt, eikä näkynyt enää pinnalla.

– Emme osaa sanoa, mitä tämä merkitsee, mutta jatkamme valvontaa, sanoi Ruotsin rannikkovartioston edustaja Mattias Lindholm.

Hämärän peitossa on sekin, miksi vuotokohta Tanskan talousalueella oli pienentynyt nopeammin kuin Ruotsin alueella. Rannikkovartiosto uskoo kuitenkin vuodon edelleen jatkuvan.

Tanskan energiavirasto kertoi viikonloppuna, että vuodot ovat tyrehtyneet. Myös venäläinen kaasujätti Gazprom on ilmoittanut vuodon loppuneen ja putkiston paineen tasaantuneen.

Ruotsin rannikkovartiosto kertoi ohjeistaneensa useita kauppa-aluksia ja huviveneitä radion välityksellä välttämään vuotoaluetta. Rannikkovartiosto ei ole kommentoinut, onko alueelle ollut pyrkimässä myös sota-aluksia.

Myös Ruotsin puolustusvoimat valvoo vuotopaikkaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja