Mainos

Tanskan poliisi ei usko sukellusveneellä kadonneen ruotsalaistoimittajan löytyvän elossa: "Etsimme kuollutta henkilöä"

Tanskan poliisi ei usko ruotsalaisen naistoimittaja Kim Wallin löytyvän hengissä.

Wall, 30, lähti UC3 Nautilus -sukellusveneen rakentaneen tanskalaiskeksijä Peter Madsenin, 46, mukaan Kööpenhaminasta viime torstai-iltana seitsemän aikaan. Sen jälkeen Wallista ei ole havaintoja.

Sukellusvene upposi perjantaina. Madsen vangittiin lauantaina. Häntä epäillään tällä hetkellä ruotsalaistoimittajan törkeästä kuolemantuottamuksesta.

Madsen kertoi poliisille ensin, että toimittaja jäi hänen kyydistään torstai-iltana Kööpenhaminan satamaan. Poliisin mukaan Madsen on kuitenkin muuttanut kertomustaan kuulusteluissa, mutta poliisi ei kerro miten. Madsen kiistää syyllistyneensä rikokseen.

Ei tietoa mistä etsiä

Poliisi on etsintäkuuluttanut Wallin ja häntä on etsitty laajalti viime perjantaista lähtien. Tänään Tanskan poliisi kertoi luopuneensa toivosta, että Wall löytyisi vielä hengissä.

– Etsimme kuollutta henkilöä, mutta meillä ei ole konkreettisia tietoja siitä, mistä etsiä häntä. Tällä hetkellä etsimme häntä Kögenlahden ympäristöstä sekä Ruotsin että Tanskan aluevesiltä, komisario Jens Möller Kööpenhaminan poliisista kertoo poliisin tänään Twitterissä julkaisemalla videolla.

Videosta uutisoivat muun muassa Expressen ja Aftonbladet.

Veneilijöiltä kaivataan havaintoja

Poliisi yrittää nyt saada kontaktia yksityisaluksiin ja -veneisiin, jotka olivat merellä viime torstai-illan ja perjantaiyön aikana.

Poliisi on pyytänyt veneilijöitä olemaan myös tarkkaavaisina, jos he näkevät merellä ajelehtevia esineitä tai tavaroita, jotka voisivat kiinnostaa tutkijoita.

Sukeltajat jatkavat edelleen ruotsalaistoimittajan etsintöjä, mutta etsinnät ilmasta käsin lentokoneella ovat päättyneet.

– Olemme etsineet häntä lentämällä, mutta se ei ole tuottanut mitään konkreettisia tuloksia. Ruotsalaispoliisi on lentänyt helikopterilla eilen ja tänään Juutinrauman yllä, Möller kertoo.

Kertoi olleensa yksin veneessä

Viimeinen havainto Madsenin sukellusveneestä on myöhään torstai-iltana juuri ennen puoltayötä. Havainnon teki merellä ollut kauppa-alus.

Seuraavan kerran tieto sukellusveneen sijainnista saatiin perjantaina aamupäivällä kello 10.14, kun se paikannettiin Kögenlahdella eräältä alukselta.

Kello 10.39 Madsen hälytti itse pelastushelikopterin ja kertoi, että hänellä on teknisiä ongelmia.

Madsen pelastettiin yhdentoista aikaan vahingoittumattomana sukellusveneestä, ilmeisesti yksityisveneeseen. Pian tämän jälkeen sukellusvene upposi. Madsen kertoi olleensa sukellusveneessä yksin.

Sukellusvene nostettiin merestä viikonloppuna. Teknisissä tutkimuksissa selvisi, että se upotettiin tahallaan.

Poliisin mukaan sukellusveneessä ei ollut mitään seurantajärjestelmää, jonka vuoksi sen reittiä ei voida jälkikäteen määrittää.

Poliisi kertoi tällä viikolla saaneensa jo noin 300 vihjettä ihmisiltä tapaukseen liittyen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.