Tanskan kohusukellusveneestä ei löytynyt ketään – Poliisi: Näyttäisi, että sukellusvene upotettiin tahallaan

Tanskalaista uponneen sukellusveneen kehittäjää epäillään ruotsalaistoimittajan taposta 1:50

Tanskassa perjantaina uponneen sukellusveneen sisällä ei ole ketään, kertoo Tanskan poliisi. Sukellusvenettä pidetään kuitenkin poliisin mukaan edelleen mahdollisena rikospaikkana.

Poliisi teki alustavan tutkimuksen UC3 Nautilus -sukellusveneen sisätiloista tänään. Komisario Jens Möller Jensenin mukaan näyttäisi siltä, että sukellusvene upotettiin tarkoituksella.

Sukellusvenemysteeri kietoutuu ruotsalaistoimittaja Kim Wallin katoamiseen. Sukellusveneen rakentanut tanskalaiskeksijä Peter Madsen vangittiin eilen 24 päiväksi, koska hänen epäillään aiheuttaneen Wallin kuoleman.

Wall, 30, oli torstaina sukellusveneessä Madsenin, 46, kanssa eikä häntä ole nähty sen jälkeen. Madsen kiistää kuolemantuottamuksen ja kertoo jättäneensä hänet Kööpenhaminan satamaan ja olleensa sukellusveneessä yksin uppoamishetkellä.

Sukellusvenettä etsittiin puolustusvoimien avulla sen jälkeen, kun Wallin poikaystävä ilmoitti hänen katoamisestaan. Sukellusvene löytyi Kögenlahdelta perjantaina ja Madseniin saatiin yhteys, mutta heti sen jälkeen se upposi. Madsen pelastautui veneestä ja selviytyi vahingoittumattomana.

Iso kysymys sen jälkeen oli, menikö Wall meren pohjaan UC3 Nautiluksen mukana. Sukellusvene nostettiin pintaan eilen ja hinattiin satamaan. Kun ruotsalaista ei sukellusveneen sisältä löytynyt, on hänen sijaintinsa edelleen mysteeri.

– Jatkamme ruotsalaisen etsintää. Tutkimme Kögenlahden. Toivomme löytävämme hänet elävänä, mutta valmistaudumme siihen ettei hän ole elossa, Möller Jensen sanoi tiedotustilaisuudessa.

Lue myös:

    Uusimmat