Tanskalaiset saavat sanoa hyvästit festarikesälle – maassa aloitetaan koronarajoitusten hidas poistaminen pääsiäisen jälkeen: "Mutta sillä ehdolla, että..."

11:44
Suomalaistutkijoilta huonoja uutisia: Yskäisyn levittämät pisarat selviävät ilmassa jopa minuutteja – turvaväliin ei voi luottaa

Tanskan Roskilde-festivaali perutaan koronaviruspandemian vuoksi, kertoo uutistoimisto Reuters. Tapahtuma oli tarkoitus järjestää 27.6.–4.7.2020.

Tanskan pääministeri Mette Frederiksenin mukaan on päätetty, että kokoontumiskielto kestää elokuulle saakka. Näin ollen tanskalaiset voivat sanoa hyvästit festarikesälle, sillä myös festivaalit on tulevalta kesältä peruttu. Asia käy ilmi Politiken-lehden seuranta-artikkelista. 

Tanska siirtyy pois poikkeustilasta vähitellen

Tämänpäiväisessä tiedotustilaisuudessa kävi ilmi, että Tanska aikoo poistaa rajoituksia vähitellen pääsiäisen jälkeen. Pääministeri Frederiksenin mukaan Tanskan hallitus aikoo avata päiväkodit, lastentarhat, alakoulut sekä vapaa-ajan viettopaikat 15. huhtikuuta. 

– Tämä perustuu terveysviranomaisten ammattitaitoiseen harkintaan. Heidän mielestään on asianmukaista sekä perusteltua aloittaa palaaminen normaaliin arkeen hitaasti. Mutta sillä ehdolla, että jokainen pitää edelleen etäisyyttä toisiin ja pesee käsiään, pääministeri sanoo tiedotustilaisuudessa. 

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja