Mainos

Tanskalainen sosiaalityöntekijä tunnusti oikeudessa jättipetoksen – huijasi tukirahoja lähes 16 miljoonaa euroa

Tanskassa sosiaalihallituksen työntekijä on myöntänyt pistäneensä vuosikausia sosiaalitukiin tarkoitettuja varoja omaan taskuunsa. Oikeudenkäynti 65-vuotiasta naista vastaan alkoi torstaina Kööpenhaminassa.

Kaikkia tilisiirtoja nainen ei tunnustanut, koska hän ei asianajajansa mukaan voi muistaa yksittäisiä summia ja päivämääriä pitkältä ajalta.

Syytteen mukaan nainen hankki petoksella ja asiakirjojen väärentämisellä itselleen 117 miljoonaa Tanskan kruunua eli lähes 16 miljoonaa euroa. Vastuullisessa asemassa työskennellyt nainen saattoi muuttaa maksatuksiin käytettyjä tilinumeroita ja keksiä tukien kohteeksi tekaistuja hankkeita ja yhdistyksiä.

Anastamillaan rahoilla nainen muun muassa osti maata ja talon Etelä-Afrikasta. Hänen kolmen aikuisen lapsensa epäillään niin ikään hyötyneen rikoksesta, ja heitä vastaan on nostettu syytteet.

Yli 20 vuotta jatkunut rikollinen toiminta paljastui vuosi sitten. Sosiaalihallituksessa nainen ehti työskennellä yli 40 vuotta. Hän sai kuningatar Margareetalta mitalin kiitoksena pitkään jatkuneesta ansiokkaasta palveluksesta.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja