Mainos

Tanska: Ei vielä ilmastoluonnosta

Tanska ei ole esittänyt Kööpenhaminan ilmastokokouksen sopimusluonnosta, sanoi Tanskan pääministeri Lars Lökke Rasmussen. Tanska neuvottelee hänen mukaansa yhä kaikkien maiden kanssa, ja kompromissiesitys valmistuu vasta myöhemmin.

Tanskan tavoitteena on saada sopimus, jonka pohjalta maapallon lämpötila ei nousisi kahta astetta enempää esiteollisesta ajasta.

Uutistoimisto Reuters kertoi aiemmin nähneensä Tanskan laatiman sopimusluonnoksen. Sen mukaan kasvihuonekaasuja tulisi vähentää 50 prosenttia vuoden 1990 määristä vuoteen 2050 mennessä. Rikkaiden maiden tulisi tehdä suurimmat leikkaukset eli yhteensä 80 prosenttia vähennyksestä.

Vuosi 2020 olisi luonnoksen mukaan käännekohta, jonka jälkeen maailman kasvihuonepäästöjen pitäisi alkaa vähetä.

Kiinan ja Intian johtamien kehitysmaiden on odotettu tekevän oman esityksensä neuvottelujen pohjaksi. Kehitysmaat ovat syksyllä käydyissä neuvotteluissa olleet turhautuneita rikkaiden maiden päästövähennystarjouksiin ja rahoituskysymyksiin.

Aikaa oikeudellisesti sitovan sopimuksen valmistumiseksi ei ole enää riittävästi, ja nyt tavoitteena on merkittävä poliittinen sopimus. Toiveet sen saavuttamiseksi ovat kasvamassa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.