Mainos

Tankkerin kapteeni syyttää Ranskaa kanaaliturmasta

Englannin kanaalissa rahtilaivan hylkyyn törmänneen turkkilaisen tankkerin kapteeni syyttää hylyn luona päivystänyttä Ranskan laivaston alusta virheellisten ohjeiden antamisesta.

Vicky-tankkerin kapteeni Bülent Yamac sanoo tänään Belgiassa ilmestyneessä Le Soir -lehdessä, että partioalus Flamand neuvoi hänet kurssille, joka vei suoraan kohti joulukuussa uponnutta norjalaista rahtilaivaa.

Yamac on sanonut aiemmin, ettei hän tiedä miksi tankkeri oli samalla reitillä hylyn kanssa. Vicky on ankkurissa Belgian rannikon edustalla. Alus ui liian syvällä päästäkseen belgialaisiin satamiiin, koska se sai törmäyksen jälkeen vettä sisäänsä.

Vickyn 70 000 tonnin diesellastista ei sen sijaan ole pääsyt mereen merkittäviä määriä öljyä. Joulukuussa uponneeseen ja vain hieman pinnan alla olevaan Tricolor-rahtilaivan hylkyyn on törmännyt jo kaksi alusta.

Hylkyä vartioivan Ranskan laivaston mukaan läheltä piti -tilanteita sattuu lisäksi lähes päivittäin, vaikka hylky on merkitty poijuilla ja sen sijainnista varoitetaan kaikkia alueella liikkuvia laivoja.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.