Mainos

Tankkaatko 98-oktaanista? Et enää kauan, mikäli se on hallituksesta kiinni

Hallitus on hyväksynyt kansallisen ohjelman liikenteen vaihtoehtoisten polttoaineiden jakelun osalta. 59-sivuisessa ohjelmassa kerrotaan 98 E5 -bensan jäävän tuotevalikoimasta pois.

EU-direktiivi liikenteen vaihtoehtoisten polttoaineiden infrastruktuurin käyttöönotosta tuli voimaan lokakuussa 2014. Direktiivin mukaan kaikkien jäsenmaiden tuli marraskuuhun 2016 mennessä laatia kansallinen ohjelma liikenteen vaihtoehtoisten polttoaineiden markkinoiden kehittämiseksi ja asiaan liittyvän infrastruktuurin käyttöönottamiseksi.  

Suomen kansallisen ohjelman mukaan suojalaatuna jaettava 98 E5 "jää tuotevalikoimasta pois melko pian, jolloin se osaltaan vapauttaa varastointi- ja jakelukapasiteettia esimerkiksi korkeaseoksisille liikennepolttoaineille”.

Tällä hetkellä edellytetään, että korkeintaan viisi tilavuusprosenttia etanolia sisältävää bensaa on saatavilla ainakin vuoden 2018 loppuun asti. 98 E5:n osuus peruslaatujen myynnistä on noin 32 prosenttia. Ysivitosen puolestaan 68 prosenttia.

Öljy- ja biopolttoaineala ry:n varatoimitusjohtaja Pekka Huttula kertoi Uusimaa-lehdelle, että 98-oktaanista tankkaavien ei tarvitse olla huolissaan.

– 98 E5:tä tulee olemaan saatavilla kysyntäpohjaisesti niin kauan kuin sitä tarvitaan. Jos näyttää siltä, että suojalaatua tarvitaan, valtioneuvoston asetuksen tavoiteaikaa jatketaan, Huttula kertoi lehdelle.

98-oktaaninen on yleisesti käytetty laatu etenkin vanhemmissa autoissa ja esimerkiksi moottoripyörissä.

***

0:43

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.