Tangoprinsessaa vainonneelle miehelle sakkotuomio – pommitti viesteillä, valehteli sairaudesta

Nina Åkermania vainonnut mies oli myös saanut raivokohtauksen tajuttuaan, että laulajalla on miesystävä.

Heinäkuussa 2016 Seinäjoen Tangomarkkinoilla toiselle sijalle voiton vieneen Erika Vikmanin jälkeen sijoittunut Nina Åkerman, 39, joutui yli-innokkaan fanin häirinnän kohteeksi.

Joulukuussa 2016 kyseiselle ihailijalle asetettiin lähestymiskielto. Maaliskuussa sama mies sai Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeudessa syytteen tangoprinsessan vainoamisesta.

Tänään perjantaina 28. huhtikuuta 2017 vainoamisesta syytetty tuomittiin vainoamisesta 70 päiväsakkoon, Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeudesta vahvistetaan MTV:lle. Mies joutuu maksamaan yhteensä 1 260 euron sakot. Hänet määrättiin maksamaan lisäksi kärsimyksestä Åkermanille 1 500 euroa ja tangolaulajan oikeudenkäyntikulut.

Käräjäoikeus katsoi miehen syyllistyneen vainoamiseen viime vuonna, 15. kesäkuuta ja 24. syyskuuta välisenä aikana. Tuolla aikavälillä mies otti Åkermaniin toistuvasti yhteyttä sekä seurasi ja uhkasi laulajaa siten, että se aiheutti Åkermanissa pelkoa ja ahdistusta.

Oikeudessa esitettiin kirjallisena todisteena noin 260 sivua Åkermanin ja tuomitun välisiä viestejä. Viesteistä suurin osa on tuomitun lähettämiä. Todisteissa kerrottiin myös tuomitun esiintyneen Åkermanin sponsorina ja että mies sai raivokohtauksen saatuaan tietää, että Åkermanilla on miesystävä.

Vainoaja oli myös kertonut sairastavansa syöpää ja tämän vuoksi Åkerman oli kokenut, että hänen on siedettävä miehen käytöstä. Åkerman oli jutellut vainoajan ex-puolison kanssa ja saanut selville, että kertomus syövästä ei pidäkään paikkaansa.

Kirjalliset todisteet ovat käräjäoikeuden luonnehdinnan mukaan massiiviset. Tuomio ei ole vielä lainvoimainen.

Lue myös:

    Uusimmat