Tänak ei ajattele mestaruustaistoa: "Haluan vain voittaa ralleja"

Tallipäällikkö Mäkinen: Vahvoja näyttöjä osaamisesta 1:54

Toyotan Ott Tänak nappasi sunnuntaina uransa neljännen voiton rallin MM-sarjassa yltämällä ykköseksi Keski-Suomen sorateillä.

Pääkuvan videolla Toyotan tallipomon Tommi Mäkisen kommentit Suomen MM-rallin tuloksesta. Mäkinen ylistää muun muassa Tänakin loistavaa viikonloppua.

Tänak ajoi voittoon myös kisan päättäneellä Power Stage -erikoiskokeella saalistaen yhteensä muhkeat 30 MM-pistettä. Vaikka ero MM-taulukon kärkimiehiin kaventui, ei virolainen ajattele mestaruustaistoa.

- Me yritämme jatkaa loppukauden samalla tavalla eli keskitytään vain yhteen ralliin kerrallaan. Tavoite on aina voitto. Ei se (mestaruuskamppailu) tietenkään koskaan ole ohi ennen kuin se on ohi, Tänak sanaili rallin jälkeen.

- Me olemme kuitenkin yhä erittäin kaukana (Thierry) Neuvillesta. Minä en ajattele pisteitä. Haluan vain voittaa ralleja.

Tänakin ero Hyundailla ajavaan Neuvilleen on 46 pistettä, kun ajamatta on viisi rallia. Voitto Jyväskylässä oli ehkä Tänakin uran makein. Miehen taustalla vaikuttanut ex-kuljettaja Markko Märtin voitti saman kilpailun ensimmäisenä virolaisena vuonna 2003.

- On mieletöntä voittaa sama ralli, jonka Markko on voittanut. Hän on ollut minun mentorini ja hyvä ystävä. Fiilis on aivan huikea, Tänak hehkutti.

Virolaiselle Suomen osakilpailu on melkein kuin kotiralli. Paikan päällä oli jälleen tuhansia virolaisfaneja kannustamassa suosikkiaan.

- Luulen, että minulla oli yhtä paljon voittopaineita kuin Jari-Matilla ja Esapekalla, sillä täällä oli niin paljon virolaisia, jotka odottivat minulta ykköstilaa. Paineita oli siis vähän, mutta sain myös älyttömän paljon kannustusta. Kaikki meni lopulta täydellisesti, Tänak päätti.

Alla Toyotan Jari-Matti Latvalan ja Esapekka Lapin kommentit Suomen MM-rallista.

Latvala: Kaikki otin irti mitä oli otettavissa 1:54

Esapekka Lappi: Jäi karvas maku 1:54

Lue myös:

    Uusimmat