Joko Toyota löi lukkoon Saksan MM-rallin sijoitukset? – "Emme voi ajaa kilpaa toisiamme vastaan"

Toyotan Jari-Matti Latvala on kiinni kauden toisessa palkintosijassa Saksan MM-rallin lauantain ajopäivän jälkeen.

Suomalaiskuski on kilpailussa kolmantena edellään tallikaverit Ott Tänak ja Kris Meeke. Kauden kääntyessä loppusuoralle Toyota taistelee Hyundaita vastaan tiukasti valmistajien MM-sarjan voitosta. Tästä syystä tallipomo Tommi Mäkinen jäädyttänee tilanteen lauantai-iltana.

Tänakin johtoasema ennen Meekeä on yli puoli minuuttia. Latvala on puolestaan jäänyt pohjoisirlantilaisesta 9,2 sekuntia. Neljäntenä oleva Hyundain Dani Sordo on 29 sekuntia Latvalan takana, joten Toyotan kolmoisvoitto näyttää varmalta.

- On aika vaikeaa vain kontrolloida tilannetta. Kilpailu on niin kovaa. Varmasti paras taktiikka on sellainen, että ei liikoja katso muiden aikoja. Yritän vain ajaa mahdollisimman hyvin ja pitää hyvän ajorytmin, Latvala totesi.

- Me emme voi kuitenkaan lähteä ajamaan toisia vastaan kilpaa. Sellaista tilannetta ei voi tulla. Tärkein juttu on saada mahdollisimman isot pisteet tiimille.

Kolmoisvoitto MM-sarjassa ei ole aivan jokavuotista herkkua. Edellisen kerran saman valmistajan autot valloittivat kolme kärkisijaa vuonna 2015 juurikin Saksan MM-rallissa, kun Volkswagen dominoi rallipolkuja. Tuolloin voiton vei Sebastien Ogier ennen Latvalaa ja Andreas Mikkelseniä.

Latvala tekee kaikkensa, jotta Toyotan kolmoisvoitto toteutuu sunnuntaina. Hän otti varmasti jo lauantain viimeisen erikoiskokeen.

- Halusin vain ajaa puhtaasti. En halunnut tehdä virhettä. Aina ei ole kyse suorituskyvystä tai nopeudesta. Myös kestävyys on osa tätä lajia, Latvala sanoi. 

Lue myös:

    Uusimmat