Tänään vietetään ystävänpäivää – näitä asioita suomalaiset ystävissä arvostavat

Suomalaiset kertovat, miten ystävyyttä ylläpidetään 1:29
Kysyimme suomalaisilta, missä heidän lähimmät ystävyyssuhteensa ovat syntyneet ja miten niitä ylläpidetään – katso vastaukset videolta!

Tänään Suomessa ja monissa muissa maissa vietetään ystävänpäivää. Kysyimme suomalaisilta, missä heidän ystävyyssuhteensa ovat syntyneet ja miten niitä ylläpidetään.

Rakkautta ja ystävyyttä juhlistavan päivän vietto vakiintui Suomessa 80-luvulla. Perinteet ystävänpäivän vietossa vaihtelevat hieman ympäri maailmaa.

Tapoja viettää ystävänpäivää on kuitenkin yhtä monia kuin ystävyyssuhteita. Eleonoora Tuisku kertoo löytäneensä lähimmät ystävänsä yliopistossa. Samat kurssivalinnat yhdistivät.

– Sanoisin, että ystävyys on vuosien varrella tiivistynyt ja suhteet ovat syventyneet. Mitä enemmän on tutustunut näihin ihmisiin, sitä enemmän luottamuskin on kasvanut, ja tietää, että näistä ihmisistä on tullut tosi, tosi rakkaita, Tuisku kertoo.

Tuisku arvostaa ystävissään etenkin luottamusta ja sitä, että ystävät ovat riittävän samanlaisia kuin itse.

– Samaistuminen on tosi tärkeetä, Tuisku sanoo.

Luottamusta arvostaa myös Jaana Puustjärvi. Hänelle moni läheinen ystävä on löytynyt työpaikalta.

– Luotettavuus ehdottomasti. Ei sellaisilla ihmisillä tee mitään ympärillään, joihin ei pysty luottamaan. Mieluummin on ilman niitä sitten, Puustjärvi sanoo.

Niko Matilainen on löytänyt suurimman osan ystävistään jo lapsuudessa. Ystävyyssuhteiden ylläpitämisessä on haasteensa, mutta yhteisellä ajalla ja mielenkiinnonkohteilla suhteita pidetään voimissaan.

– Ihmiset ja elämä muuttuvat ja elämän meno vaihtelee, mutta kaipa se ystävyys lopulta aika samankaltaista on, vaikka ikää kertyykin, Matilainen sanoo.

Suomessa ystävänpäivä pääsi myös kalenteriin Suomen Punaisen Ristin ehdotuksesta vuonna 1987. Ystäviä ja muita läheisiä muistetaan meillä usein korttitervehdyksin ja lahjoin.

Lue myös:

    Uusimmat