Ystävyys ei katso ikää! Kolmekymppinen Mimmi sai ystävän 89-vuotiaasta Pirkosta: "Kemiat kohtasivat heti"

Mimmi, 32, sai ystävän 89-vuotiaasta Pirkosta – tällaista on ystävyys, joka ei katso ikää 5:04
Vaikka ystävykset jakavat paljon samoja mielenkiinnon kohteita, on kaksi aihetta, joista he eivät puhu. Katso video!

Lähes 60 vuoden ikäero ei ole este Mimmi Penttilän ja Pirkko Roosin ystävyydelle, päinvastoin.  

Artikkeli on julkaistu ensimmäisen kerran joulukuussa 2020. Se julkaistaan nyt uudelleen ystävänpäivän kunniaksi. 

Vaikka Suomen talvi näin joulukuussa näyttää huonointa puoltaan, Mimmi kaataa glögiä kahteen kertakäyttömukiin kerrostalon sisäpihalla. Pirkko sen sijaan on tuonut pientä purtavaa niin kuin hänellä usein on tapana.  

Kun kaverukset pääsevät vauhtiin, puheensorinasta ei tule hetkeen loppua. Nauru ja samanlainen huumorintaju yhdistävät heitä.  

– Kemiat kohtasivat heti. Löysimme paljon yhteisiä tarttumapintoja ja viihdyimme toistemme seurassa, Mimmi kertoo. 

Vaikka kaverukset jakavat yhteisen pihapiirin, he eivät ole tavanneet aivan sattumalta. Espoon seurakuntien Arkiystävä-toiminta saattoi heidät yli vuosi sitten yhteen, ja nyt he ovat yhteyksissä viikoittain.  

– Pirkko on todella jalat maassa oleva ihminen. Jos itselläni on joskus kiireitä arjessa, niin Pirkon luona käyminen maadoittaa todella hyvin, Mimmi kertoo.

Mitä Pirkko arvostaa Mimmissä ja miksi ystävyys on hänelle erityisen tärkeää? Katso sympaattinen yhteishaastattelu yllä olevalta videolta!

Aiemmin ystävykset näkivät useimmiten Pirkon luona, jossa he vaihtoivat ajatuksia muun muassa Pirkon laajan kirjahyllyn tarjonnasta. Toisinaan Mimmi avusti Pirkkoa tietokoneen käytössä.

– Voimme jakaa ilot, surut ja myös huolemme toisillemme. Tapaamisemme ovat ilahduttavia ja positiivisia. Mimmin kanssa tämä on helppoa, Pirkko summaa ystävyyden ytimen. 

Korona-aika on siirtänyt juttutuokiot ulos. Ystävykset tekevät kuitenkin jo suunnitelmia tulevaisuudelle. Kun saa jälleen liikkua huoletta julkisilla paikoilla, Pirkko ja Mimmi aikovat suunnata yhdessä sekä taidemuseoon että elokuviin. 

Lue myös:

    Uusimmat