Tänään tehdään historiaa: Porsche paljastaa ensimmäisen sähköautonsa suorassa lähetyksessä – tämä siitä tiedetään

Porsche Taycan rikkoi kierrosennätyksen Nürburgringilla 0:58
Porsche Taycan rikkoi nopeusennätyksen Nürburgringillä.

Suomessakin testattavana käynyt Porsche Taycan esitellään tänään keskiviikkona kello 16 alkaen. Tesla Model S:n haastajan esittely tapahtuu kolmella mantereella samanaikaisesti, ja Porsche tarjoaa livelähetyksen odotetun uutuuden julkistuksesta. Löydät striimin jutun perästä.

Porsche Taycanin ensiesittelyyn valmistaudutaan parhaillaan niin Niagaran putouksilla USA:n ja Kanadan rajalla, aurinkopaneelifarmilla Berliinin liepeillä sekä tuulifarmilla Kiinan Fuzhoussa. Miljööt kuvastavat kolmea ekologista sähköntuotantotapaa.

Arviolta puolisen tuntia kestävän tilaisuuden isäntänä toimii entinen F1-kuljettaja Mark Webber, joka työskentelee nykyisin Porschen brändilähettiläänä.

Esittely tapahtuu samanaikaisesti kaikissa kolmessa lokaatiossa, ja sen päätteeksi meillä on ensi kertaa tarkka näkemys siitä, millainen on Porschen ensimmäinen sähköauto. Vaikka Taycanin ulkomuoto on jossain määrin jo paljastunutkin, ovat sen tekniset yksityiskohdat vielä osittain hämärän peitossa.

Konseptivaiheessa Mission E -nimellä tunnettu Taycan on ennakkovarattavissa myös Suomessa. Varausmaksu on 3 000 euroa, joka hyvitetään täysimääräisesti auton lopullisessa hinnassa. Myös ennakkovarauksensa peruuttava saa rahansa takaisin.

Porschen mukaan ennakkovarauksia on tehty maailmanlaajuisesti yli 30 000. Kiinnostuksesta johtuen auton vuosituotanto saatetaankin nostaa jopa 40 000:een.

Taycanissa on kaksi sähkömoottoria, joiden yhteisteho on 440 kW eli yli 600 hevosvoimaa. Nollasta sataan ehditään alle 3,5 sekunnissa, ja 200 km/h:n nopeuteen alle 12 sekunnissa, mikäli se nyt Suomen oloissa on olennainen tieto.

Porschen kehittämän 800 voltin sähköjärjestelmän avulla ja 350 kW:n suurteholaturia käyttäen autoon voi ladata 100 kilometrin ajoon vaadittavan määrän virtasta vain neljässä minuutissa. Vanhan NEDC-testisyklin mukainen toimintamatka yhdellä latauksella on noin 500 kilometriä.

Taycanin tekniikkaa tullaan hyödyntämään myös Audin tulevassa e-tron GT -sporttimallissa sekä huhujen mukaan myös Bentleyn ensimmäisessä sähköautossa.

Ensimmäiset Taycanit toimitetaan asiakkaille ensi vuoden alussa. Mikäli autoon haluaa päästä tutustumaan fyysisesti ennen tilauspäätöstä, on se lääpittävänä ensi viikolla alkavassa Frankfurtin autonäyttelyssä.

Katso julkistustilaisuus suorana alta keskiviikkona 4. syyskuuta kello 16 alkaen.

Lue myös:

    Uusimmat