Rankkasateiden keskelle pieni valonpilkahdus: Jopa hellettä luvassa lauantaina, sen jälkeen syysmyrskyt lähestyvät – "Sunnuntaina voi nukkua pitkään ja pitää lukupäivän"

Lauantaina kannattaa nauttia poutaisesta ja lämpimästä säästä, koska heti sunnuntaina on taas luvassa sadetta. Ensi viikolla Suomeen odotetaan syksyistä myrskymatalapainetta.

Forecan meteorologi Markus Mäntykannas kertoo, että Etelä- ja Keski-Suomessa torstaina ja perjantaina kostea ilma tiivistyy räväköiksi ukkoskuuroiksi.

Ukkoskuurot tuovat mukanaan voimakkaita, paikallisia sateita, jotka voivat saada kaupunkialueiden viemärit hetkellisesti tulvimaan, ja autoilijoiden kannattaa varoa vesiliirtoja. 

Rankkasadevaroitus on annettu tänään Varsinais-Suomeen, Pirkanmaalle, Kanta-Hämeeseen, Etelä-Pohjanmaalle sekä osittain myös Uudellemaalle ja Pohjanmaalle.

Pihajuhlat ja ulkoiluretket kannattaa järjestää lauantaina

Poikkeuksen sateiseen säähään tuo lauantai, jolloin varsinkin Etelä- ja Keski-Suomessa lämpötila voi kivuta lähelle hellelukemia. 

– Lauantai on ehdottomasti lämpimin ja poutaisin päivä tällä viikolla, Mäntykannas kertoo.

Maan pohjoisosissakin lämpötila nousee hieman, mutta pysyttelee alle 20 asteessa.

Poutaisesta säästä ja ulkoilmasta on syytä nauttia lauantaina, koska se ei jatku kovin kauaa. Sunnuntaina on taas luvassa kuurosateita etelässäkin. 

– Sunnuntaina voikin sitten nukkua pitkään ja pitää vaikka lukupäivän, Mäntykannas ehdottaa.

Syysmyrskyt kolkuttelevat ovella

Ensi viikolla saatetaan ottaa askel kohti syksyisiä myrskymatalapaineita, Mäntykannas kirjoittaa blogissaan. Elokuussa on perinteisesti nähty syksyn ensimmäisiä merkkejä. 

Sää muuttuu entistä sateisemmaksi, ja odotettavissa on sateita, tuulta ja ukkosta koko maassa. Päivälämpötilat pysyttelevät kuitenkin 20 asteen tuntumassa. 

Keski-Euroopassa muhinut kostea helle saattaa ensi viikolla lähteä kohti pohjoista, jolloin se törmää kuivaan ja kylmään ilmamassaan. Sen seurauksena syntyisi voimakas matalapaine sekä myrskyjä. 

Jos ennuste toteutuu, myrskyn ennustetaan olevan Suomen yllä keskiviikkona. 

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja