Mainos

Tänään on ollut niin liukasta, että siitä annettiin varoitus – sairaaloissa pahin voi olla edessä – "Katsotaan, miten käy"

0:40

Ilmatieteen laitos varoittaa tänään jalankulkijoita erittäin liukkaasta kelistä. Vielä liukastumisesta aiheutuneet onnettomuudet eivät näy suurena ryntäyksenä HYKSin sairaaloihin, kertoo Töölön sairaalan päivystysalueen ylilääkäri Kaisa Virtanen.

– Tänään aamupäivällä ihmisiä on tullut lähetteillä esimerkiksi työpaikkalääkäreiden kautta hoitoon jonkin verran. Aamupäivä on ollut tavallista ruuhkaisempi, mutta silti yllättävän vähän hoidettavia on ollut, Virtanen kertoo.

– Esimerkiksi yhtään keliriippuvaista liikenneonnettomuutta, kuten peräänajon tai tieltä suistumisen surauksena aiheutunutta loukkaantumista, ei ole tullut meille eilisen illan tai tämän päivän aikana.

Sairaalassa ei ole lisätty henkilökuntaa liukkaiden kelien vuoksi. Virtasen arvion mukaan Töölön sairaalaan pelkästään liukastumisen vuoksi on hakeutunut hoitoon kymmenkunta ihmistä. Lähipäivinä hoitoon saattaa kuitenkin hakeutua useampi ihminen.

– Itse oletin, että olisi ollut kiireellisempää tämän takia eilen ja tänään. Ehkä nyt saattaa tulla enemmän, koska sää on pakastunut ja osa tienpinnoista sekä kaduista on ollut kosteana. Katsotaan miten käy, lähipäivät saattavat olla sen seurauksena kiireellisempiä.

IImatieteen laitoksen mukaan liukastuminen tai kaatuminen on yleisin työtapaturma Suomessa. Talvikuukausien aikana työmatkatapaturmia jalan tapahtuu talven aikana keskimäärin runsaat 7000 kappaletta. Näistä valtaosa on talvisen kelin aiheuttamia liukastumisia.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.