Tänään kannattaa vielä ottaa sateenvarjo mukaan, sää poutaantuu huomiseksi, vaan ei lämpene – Afrohelle saattaa sittenkin vain hipaista pientä osaa Suomesta

2:29

Tänään kannattaa ottaa sateenvarjo mukaan ulos lähtiessään ainakin itäisessä Suomessa, sillä saderintama liikkuu Suomen yllä. Huomiseen mennessä sää jo poutaantuu mutta ei juuri lämpene. Euroopan hirmuhelteistäkin saadaan vain lyhyt muistutus ensi viikon alussa. 

MTV Uutisten meteorologi Liisa Rintaniemi kertoo sään poutaantuneen jo Pohjanmaan rannikkoalueella, ja saderintama liikkuu vuorokauden aikana pikkuhiljaa kohti itää ja pois Suomesta.

Huomiseen mennessä lännestä saapuu jo poutaisempaa säätä, muttei kuitenkaan lämmintä.

– Lämpötila jää laajalti alle 20 asteen. Lämpimintä on eteläisessä ja luonaisessa Suomessa. 

Afrohelteestä vain maistiainen Suomeen

Viikonloppua kohti mennessä lämpötilakäyrät nousevat, vaikka lauantai voi Rintaniemen mukaan tuoda vielä uusia sateita mukanaan. Monessa paikassa Etelä-Suomessa on lauantaina yli 20 astetta.

Etenkin Keski- ja Länsi-Euroopassa lämpötilat ovat tänään ja huomenna nousemassa yli 40 asteen Ranskassa, Kreikassa ja Espanjassa. Saksan ja Puolan tienoilla on tänään luvassa hieman helpotusta alkuviikon korkeisiin lämpötiloihin, mutta lauantaina lukemat kohoavat jälleen

Muualla Euroopassa nyt paahtava afrohelle ei yllä kunnolla, eikä koko Suomeen asti. 

– Sunnuntaihin asti ei ole helteestä tietoa, mutta maanantaina afrohelle pyyhkäisee aivan eteläisen Suomen yli. Lämpötilat voivat rajatulla alueella mennä yli 25 asteen, mutta suurta osaa Suomesta helle ei koske.

Maanantain helle pienessä osassa Suomea saattaakin jäädä viikon ainoaksi hellepäiväksi. Nyt näyttää siltä, että ensi viikon loppupuolella ilma taas viilenee.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja