Tänään Asian ytimessä -ohjelmassa: Päiväkoti paljastui rukoushuoneeksi – johtaja kertoo toiminnasta Malmilla

Ilta-Sanomat kertoi viime viikolla Helsingin Malmilla päiväkodin tiloissa toimivasta moskeijasta. Rukoushuoneen johtaja saapuu Asian ytimessä -ohjelman haastatteluun keskiviikkoiltana. 

Asian ytimessä alkaa MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla kello 21. 

Helsingin Malmilla sijaitsevan rukoushuoneen johtaja Aladin Maher sanoi Helsingin Sanomien tänään julkaistussa artikkelissa, ettei Pohjoismaiden säätiö -niminen yhteisö aio lopettaa toimintaansa päiväkodin tiloissa. 

Keskustelu rukoushuoneesta on julkisuudessa käynyt vilkkaana sen jälkeen, kun Ilta-Sanomat uutisoi viime viikolla kaupungin rakennuslakimiehen kehottaneen asunto-osakeyhtiötä lopettamaan uskonnonharjoittamistoiminnan päiväkotitilassa heinäkuun loppuun mennessä. Yhteisö on kuitenkin jatkanut toimintaansa tiloissa ja Maher on kohauttanut muun muassa Turkin presidenttiä Recep Tayyip Erdogania myötäilevillä kommenteilla. 

Rahoitus Saudi Arabiasta?

Muun muassa sisäministeri Mari Rantanen osallistui viestipalvelu X:ssä keskusteluun toteamalla, että ”Helsingissä näyttää toimivan todellinen tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden opetuksen tyyssija”. Hän täsmensi Iltalehdelle, etteivät Maherin esittämät näkemykset muun muassa seksuaalivähemmistöistä hänen mukaansa vastaa suomalaisia arvoja, eikä lupaa rukoustoiminnalle ole. 

Maherin asiainhoitaja kertoo Helsingin Sanomille, että on törmännyt tilakiistassa merkkeihin osakkaiden islamofobiasta.

Myös Helsingin pormestari Juhana Vartiainen on ihmetellyt Iltalehdelle sitä, kuinka moskeijan toimintaan ei ole kaupungin puolesta pystytty puuttumaan paremmin.

Helsingin Sanomat kertoo, että säätiö osti tilat 2010-luvun alkupuolella. Maherin mukaan rukoustoimintaa tiloissa on harjoitettu ainakin viiden vuoden ajan. Kyseinen säätiö saa hänen mukaansa rahoituksen Saudi-Arabiasta.

Lisää aiheesta Asian ytimessä -ohjelmassa MTV3-kanavalla ja MTV Katsomossa tänään kello 21.

Lue myös:

    Uusimmat