Israelin suurlähetystöä tuhrittiin veren värisellä aineella Helsingin keskustassa – poliisi epäilee kahta ihmistä

Tutkinnanjohtaja Crista Granrothin mukaan epäiltyjen teot tallentuivat valvontakameran kuviin.

Helsingin ydinkeskustassa sijaitsevan Israelin suurlähetystön epäillään joutuneen ilkivallan kohteeksi.

– Tiistain ja keskiviikon välisenä yönä porttikäytävässä tai sellaisessa syvennyksessä, jossa on muun muassa Israelin suurlähetystö, on töhritty ulko-ovea jollain punaisella aineella, tutkinnanjohtaja Crista Granroth Helsingin poliisista kertoo STT:lle.

Rakennuksessa toimii suurlähetystön lisäksi muun muassa Ranskan instituutti sekä fysioterapiapalveluita myyvä yritys.

Tapahtuneesta tehtiin Granrothin mukaan ilmoitus jo tapahtumayönä.

–  Kierroksella olleet vartijat havaitsivat vahingonteon, ja tapahtumapaikalla kävi poliisipartio. Siellä kirjattiin poliisille ilmoitus.

Poliisi tutkii asiaa vahingontekona.

Epäiltyjä ei tunnistettu

Alueella, jolla suurlähetystö sijaitsee, on Granrothin mukaan kameravalvontaa. Valvontatallenteista on pystytty selvittämään, että teosta epäiltyjä on kaksi. Heitä ei kuitenkaan ole toistaiseksi pystytty tunnistamaan.

Granrothin mukaan poliisin näkökulmasta ei ole merkityksellistä, mitä punainen aine on, eikä siitä ole suoritettu teknistä tutkintaa.

–  Toki sillä (mitä aine on) voidaan ajatella olevan jotain ideologista merkitystä, ymmärrän sen. Poliisin näkökulmasta tämä on kuitenkin ilkivaltaa ja omaisuuteen liittyvää vahingontekoa. Toki tiedämme, että siellä on Israelin suurlähetystö, mutta siellä on myös muita yrityksiä. Kun näitä (epäiltyjä) henkilöitä ei ole tavoitettu, ei tiedetä, mikä heidän tarkoitusperänsä tällä teolla on, hän sanoo.

Helsingin juutalaisen seurakunnan puheenjohtaja Yaron Nadbornik jakoi eilen viestipalvelu X:ssä kuvan suurlähetystön sisäänkäynnistä, joka oli sotkettu verenpunaisella nesteellä.

Päivitetty 29.2.24 klo 13.34 STT:n lisätiedoilla.

Lue myös:

    Uusimmat