Voihkimista suorassa tv-lähetyksessä – lehti paljastaa: näin EM-lohkoarvonnan kohutempaus toteutettiin

Ensi kesänä Saksassa pelattavien jalkapallon miesten EM-kisojen lohkoarvonta järjestettiin 2. joulukuuta Hampurin Elbphilharmonie-konserttitalossa. Tuolloin selvisi muun muassa se, että jatkokarsintoihin osallistuva Suomi pelaa kisoihin päästessään D-lohkossa Hollannin, Itävallan ja Ranskan kanssa. Tilaisuuden puhuttaneinta antia oli kuitenkin jokin aivan muu kuin itse arvontatulos.

Niin paikan päällä olleet kuin tv-katsojat – myös Suomessa – höristivät korviaan, kun kaiuttimista alkoi kuulua selkeästi aikuisviihteeseen viittaavaa voihkimista.

Tunnettu kujeilija Dan Jarvis on väittänyt olleensa tempauksen takana.

Nyt The Times -lehti tietää kertoa tapauksen taustoista huomattavasti tarkemmin. Lehden lähteiden mukaan kaksi henkilöä oli arvontapäivän aamuna päässyt konserttitaloon sisään keittiön ovien kautta. Kumpikaan heistä ei kuitenkaan ollut Jarvis.

Valvontakameroista on nähtävissä, että kyseiset ihmiset olivat liikkeellä täysin omissa vaatteissaan ja he olivat jo aiemmin pyrkineet konserttitaloon kahdesta eri sisäänkäynnistä.

Päästyään sisään tilaan, jossa arvonta järjestettiin, he teippasivat matkapuhelimen mikrofoniin, joka oli yhden lavalle asetetun korokkeen alla. Tanskalaislegenda Brian Laudrup arpoi kyseiseltä korokkeelta neloskorin maita.

Arvontaseremonian käynnistyttyä kujeilijat alkoivat soitella mikrofoniin teipattuun puhelimeen, jonka soittoääneksi he olivat asettaneet naisen voihkimista. Se kuului lopulta paitsi paikallaolijoille myös kotikatsojille.

Timesin mukaan saksalaisviranomaiset ovat käynnistäneet tapauksesta rikostutkinnan ja yrittäneet tavoittaa valvontakameroiden nauhalle tallentuneita henkilöitä.

Euroopan jalkapalloliitto (Uefa) on puolestaan tehnyt kisajärjestäjille selväksi, ettei nyt nähtyä tapausta voi hyväksyä. Jos matkapuhelimen piilottaminen on näin helppoa, Uefan mukaan vastaavaa voi tapahtua myös huomattavasti vakavampien esineiden kanssa.

Hampurissa järjestetyn lohkoarvonnan turvallisuudesta vastasi yksityinen vartiointiliike.

 

Lue myös:

    Uusimmat