Mainos

Tamponin käyttö aiheutti hengenvaarallisen tilan – nuoren mallin jalka jouduttiin amputoimaan

Nuoren naisen flunssaoireet paljastuivat hengenvaaralliseksi toksiseksi sokkioireyhtymäksi, joka johti lopulta oikean jalan amputaatioon.

Lauren Wasser, 24, oli menestyvä malli, joka eli monen nuoren naisen unelmaelämää. Neljä vuotta sitten kaikki kuitenkin muuttui yhdessä silmänräpäyksessä, kun eräänä aamuna poliisit löysivät naisen tajuttomana kotinsa lattialta. 

Laurenin päivä oli alkanut samaan tapaan kuin mikä tahansa muukin päivä. Viestitellessään ystävänsä kanssa illan syntymäpäiväjuhlista hän alkoi yhtäkkiä tuntea itsensä todella huonovointiseksi. Aluksi nainen ei kiinnittänyt oireisiin sen enempää huomiota, sillä liikkeellä oli ollut paljon tavallista flunssaa. 

– Aivan kuten flunssassakin, tunsin oloni huonoksi ja pääni tykytti, Lauren kertoo.

Jos kuva ei näy voit katsoa sen täältä. 

Illalla nainen päätti oireista huolimatta mennä suunnitelmien mukaan juhliin, mutta joutui pian palaamaan kotiin. Seuraavana aamuna huolestuneen äidin paikalle hälyttämät poliisit löysivät naisen makaamasta kotinsa lattialla kasvot maahan päin. Laurenin todettiin kärsivän yli 41 asteen kuumeesta ja sydänkohtauksesta, ja lisäksi hänen munuaistensa todettiin olevan pettämässä. 

Lääkärit kehottivat suunnittelemaan hautajaisia

Sairaalassa nuoren ja terveen naisen romahtaneen terveydentilan syyksi paljastui hänen sisällään olleen tamponin aiheuttama toksinen sokkioireyhtymä.

– He kertoivat äidilleni ja kummisedälleni, että heidän kannattaisi alkaa valmistella hautajaisiani, sillä parantumiseni olisi ihme, Lauren kertoo.

Toksinen sokkioireyhtymä on vakava myrkytysoireita aiheuttava sairaus, jonka aiheuttaa normaalisti kehon ulkopuolella olevien bakteerien tuottama myrkky. 

Hengenvaarallisesta tilasta kärsivälle naiselle suoritettiin useampikin verensiirto, ja hänet jouduttiin vaivuttamaan hetkeksi myös koomaan.

Lopulta lääkärit totesivat vakavasta myrkytystilasta kärsivän naisen ainoaksi vaihtoehdoksi jalan amputoimisen. Se oli nuorelle mallintöitä tehneelle naiselle todella kova isku, vaikka edes henkiinjäämistä ei aluksi pidetty mahdollisena. 

Jos kuva ei näy voit katsoa sen täältä

– En usko, että siinä tilanteessa voi tehdä mitään muuta kuin yrittää pysyä vahvana.

– Se oli kuin helvettiä, Lauren lisää.

Hengenvaarallinen tila ei vienyt naiselta koko uraa, vaan viime vuosien aikana hän on poseerannut kultaisen jalkaproteesinsa kanssa useissa yhteyksissä. Mallitöiden lisäksi Lauren kampanjoi levittääkseen tietoa tamponin käytön mahdollisista hengenvaarallisista seurauksista.

Jos kuva ei näy voit katsoa sen täältä

Wasser on kertonut, että tulee todennäköisesti menettämään vielä toisenkin jalkansa.

Lähde: TheSun, Metro

***

Katsomo-video ei ole saatavilla


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.