Tampereen sortumavaarassa olevan talon naapuri suree evakuoitujen tilannetta: "On se erittäin ikävää, kun joutuu omasta kodistaan lähtemään"

MTV Uutiset haastatteli sortumavaarassa olevan talon naapuria ja asiantuntijaa 8:34
Pienkerrostalo Tampereella on asetettu käyttökieltoon sortumavaaran vuoksi ja sen kaikki asukkaat on evakuoitu.

Tampereella sortumavaarassa olevan talon naapurissa asuva Jouni Koskela suree evakuoitujen asukkaiden tilannetta. Tampereen kaupungin palvelupäällikkö muistuttaa, että apua tilanteessa on saatavilla.

MTV uutisoi aiemmin Tampereella sortumavaarassa olevasta kaksikerroksisesta asuintalosta. Tuurnankadulla Kaarilassa Vaakkolammin alueella sijaitseva talo on asetettu tilapäiseen käyttökieltoon ja asukkaat on evakuoitu.

Naapuri suree tilannetta

MTV vieraili paikan päällä ja jututti kadun toisella puolella muutaman sadan metrin päässä asuvaa Jouni Koskelaa.

Koskela tuntee sortumavaarassa olevan talon asukkaita ja suree heidän tilannettaan.

– On se tietenkin erittäin ikävä ja kova kohtalo. Miettii itse kullekin, jos se omalle kohdalle tapahtuu. Kyse on kuitenkin omasta kodista ja omasta kotiympäristöstä, ja jos siitä joutuu lähtemään, niin erittäin ikävä asia.

Koskela ei pelkää oman kotinsa puolesta, koska se sijaitsee toisella puolella tietä eikä suoraan vajoavalla maaperällä.

Koskelan mukaan Vaakkolammin alue on suosittua virkistys- ja ulkoilualuetta, joka oli aikoinaan osa Pohjois-Pirkkalaa. Tampereen kaupunkiin se liitettiin vasta myöhemmin.

Apua tarjolla

Pienkerrostalon asukkailta on yllättäen lähtenyt koti alta. Tampereen kaupungin palvelupäällikkö Taru Herranen myöntää, että tilanne on erittäin kurja, mutta apua on saatavilla.

– Siinä selvitetään kunkin asukkaan tilannetta, tarvitseeko hän apua ja tukea asunnon etsinnässä, onko turvaverkostoja, ystäviä, tuttavia. Voidaan myös auttaa ihan konkreettisesti saamaan kattoa pään päälle, Herranen sanoo.

Mikäli asukkaan taloudellinen tilanne on huono, he voivat hakea Kelan kautta kiireellisesti toimeentulotukea tai heille voidaan antaa maksusitoumus kauppaan ruokaostoksia varten.

Herranen lupaa, että ihmisten perustarpeista pyritään ensisijaisesti huolehtimaan. Myös keskusteluapua ja henkistä tukea on tarjolla.

Lue myös:

    Uusimmat